Case BioMCN

case-study-biomcn-mybrand.jpg#asset:1493

BioMCN werkt samen met myBrand naar flexibele IT-architectuur op basis van S/4HANA

In 2025 is het zover: vanaf dat moment zal SAP geen support meer bieden voor SAP ECC. Mede hierdoor spelen veel organisaties met de gedachte om de overstap naar S/4HANA te maken.

Zo ook BioMCN, een van de grootste methanolproducenten in Europa. Om de mogelijkheden te ontdekken schakelde het bedrijf myBrand in, haar huidige SAP-dienstverlener en kennispartner.

Over BioMCN
BioMCN B.V. produceert en verkoopt hoogwaardige bio-methanol, een tweede generatie biobrandstof, in industriële hoeveelheden. De ambitie is om in de toekomst de output van bio-methanol te verhogen om daarmee een bijdrage te leveren aan het verder vermijden van het gebruik van fossiele grondstoffen. BioMCN is onderdeel van de OCI groep. Het bedrijf uit Delfzijl heeft te maken met twee belangrijke uitdagingen:

1. Experimenteren met duurzame alternatieven Het gunstige economische klimaat zorgt ervoor dat er veel vraag is naar bio-methanol. Een kans voor de organisatie, maar tegelijkertijd een uitdaging, vandaar dat er naar alternatieven wordt gezocht. Om dit te faciliteren moet het bedrijf snel procesinnovaties kunnen doorvoeren.

2. Een grotere productiecapaciteit Naast de behoefte aan procesinnovaties, speelde er nog een ander aspect mee in de beslissing van BioMCN. Het bedrijf opent namelijk in 2019 een tweede fabriek om de snelle groei op te kunnen vangen. Dit betekent dat de productiecapaciteit van de organisatie vanaf dat moment minstens wordt verdubbeld waardoor meer aanvragen in het SAP-systeem worden verwerkt.

Klaar voor de toekomst: is S/4HANA de juiste keuze?
Mede vanuit deze uitdagingen nam BioMCN de beslissing om de mogelijkheden van S/4HANA te verkennen. Het HANA platform dient als flexibele, technische basis waarmee het bedrijf haar ambitieuze doelstellingen kan behalen en vormt de basis voor bedrijfsinnovatie.

Op dit moment zijn BioMCN en myBrand samen de mogelijkheden en kansen aan het analyseren om te ontdekken of een sterke businesscase geformuleerd kan worden voor S/4HANA. Deze analyse zal binnenkort zijn afgerond, waarna de roadmap voor het vervolg kan worden bepaald. De roadmap beschrijft ook het voorkeurspad naar S/4HANA: een systeemconversie of een nieuwe implementatie.

Werkwijze
Er kan veel meer uit het systeem worden gehaald dan op dit moment wordt gedaan. Delen van het productie- en onderhoudsproces worden nu niet binnen SAP verwerkt, terwijl deze binnen de nieuwe omgeving kunnen worden ondergebracht. myBrand doet de analyse en bepaalt de meerwaarde van S/4HANA aan de hand van de ‘Discovery Scan’. Deze scan omvat technische en procesmatige checks om in kaart te brengen wat een overgang naar S/4HANA zal gaan omvatten. Daarnaast worden interviews met business process owners gehouden om knelpunten binnen de organisatie vast te stellen. Vervolgens wordt er gekeken of S/4HANA een rol kan spelen in de oplossing. Oftewel: de business benefits worden bepaald. Ook voert myBrand het gesprek met het management om de strategie te bespreken en de rol van S/4HANA hierin te bepalen.

Een vertrouwde beheerpartner
In 2016 zocht BioMCN een nieuwe partner die verantwoordelijkheid kon nemen voor het volledige gamma van support aan de SAP-omgeving. myBrand biedt een full service dienstverlening aan voor zowel technisch als functioneel support en hosting, op basis waarvan BioMCN volledig wordt ontzorgd. Als er in een proces iets niet gaat zoals het hoort, wordt het direct opgepakt. Dit zorgt ervoor dat situaties nooit escaleren door technische obstakels. De samenwerking tussen de twee organisaties kenmerkt zich door korte lijnen, informeel contact en snel handelen. BioMCN geeft myBrand de ruimte om strategische meerwaarde te bieden. Tevens wordt er per kwartaal geëvalueerd hoe de samenwerking is verlopen, wat er technisch is gebeurd en wat er de komende periode aankomt. Dit zorgt voor een sterk partnership, waarin myBrand een waardevolle sparringpartner vormt


Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×