Low-code binnen jouw SAP-organisatie

low code sap

Low-code wordt steeds populairder en blijft groeien binnen de IT-wereld. IT wordt steeds meer een strategisch, dan een ondersteunend onderdeel van een organisatie. Vanuit de business ontstaat er steeds meer vraag naar bedrijfsapplicaties en daarbij snellere oplossingen. Applicaties moeten gebruiksvriendelijker en  moeten niet te veel verandering eisen van bestaande bedrijfsprocessen. Met Low-code wordt het ontwikkelen eenvoudiger en sneller. Met zo min mogelijk handmatige code te schrijven, grote bedrijfsapplicaties ontwikkelen kan tegenwoordig zeer gemakkelijk met Low-code platformen.

Wat is Low-code?

Zoals hierboven al gezegd, een Low-code platform stelt een organisatie in staat om snel bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Low-code laat de ontwikkelaar visueel een applicatie modelleren met zo min mogelijk handmatige code. Het platform stelt verschillende “Legoblokken” beschikbaar, welke de ontwikkelaar gebruikt om snel een applicatie in elkaar te zetten. Door middel van deze verschillende blokken, is het ontwikkelen van de applicatie niet alleen snel, maar is het ook mogelijk om snelle veranderingen door te voeren.

Door deze manier van ontwikkelen, stelt low-code de organisatie in staat om sneller te testen, aan te passen en hierdoor vervolgens de applicatie sneller daadwerkelijk in gebruik te nemen, volledig op maat gemaakt. Daarnaast  worden hierdoor updates gemakkelijker doorgevoerd op in gebruik genomen applicaties.

Combinatie van low-code met SAP

Low-code platformen sluiten daarnaast naadloos aan op de bestaande SAP oplossingen binnen een organisatie. De applicatie, ontwikkeld doormiddel van Low-code, is de interface naar de gebruiker toe. Voor de gebruiker dus een gebruiksvriendelijke, voor de specifieke organisatie op maat gemaakte applicatie, direct gevoed met gegevens uit de bestaande SAP-oplossing. Vanuit de applicatie worden de handelingen real-time doorgestuurd richting SAP. Het huidige proces binnen SAP blijft dus bestaan en de verschillende processen worden nog steeds automatisch afgehandeld.

SAP in combinatie met een Low-code platform, is eigenlijk het beste van twee werelden. Handelingen hoeven nog maar op één plek te worden uitgevoerd of aangepast. De huidige processen en de centrale opslagplaats van data binnen SAP blijven behouden, met hier bovenop een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld voor de gebruikers. Welke doormiddel van Low-code op een snellere en efficiëntere manier op maat ontwikkeld kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Low-code? Neem dan contact met ons op.