BTW laag tarief aanpassing van 6% naar 9% per 1 januari 2019

BTW-verhoging-in-SAP-ERP-van-6-naar-9-procent-in-2019.jpg#asset:1367


Zoals inmiddels bij iedereen bekend heeft het kabinet aangegeven een wijziging door te willen voeren in het lager BTW tarief. Deze wijziging van 6 naar 9% is nog niet definitief goedgekeurd (d.d. 10.10.2018), maar er is een grote kans dat per 1 januari 2019 heel Nederland, en dus ook jouw bedrijf, geconfronteerd wordt met een nieuw laag BTW tarief.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor jouw bedrijfsvoering (denk aan verkoopprijzen), maar dit betekent ook dat jouw SAP systeem daarop voorbereid zal moeten worden. myBrand verstrekt je hierbij graag een leidraad om de gevolgen in kaart te brengen en de noodzakelijke aanpassingen in jouw SAP omgevingen aan te brengen door middel van een gedetailleerd stappenplan. Wanneer u hier prijs op stelt zijn de myBrand consultants beschikbaar om u bij het doorlopen hiervan, en het uitvoeren van de eventuele aanpassingen, te ondersteunen. Het tijdig aanpassen van jouw SAP systeem is nodig om per 1 januari het juiste BTW percentage te kunnen hanteren. Wij adviseren onze klanten om niet te lang te wachten met het onderzoeken van de consequenties en het uitvoeren van de aanpassingen.

In het kort gezegd komt de aanpassing in SAP er op neer dat nieuwe BTW codes dienen te worden aangemaakt voor zowel inkopen als verkopen. Daarna moet het aanroepen van deze nieuwe BTW codes ingesteld worden, zal er eventueel stamdata moeten worden aangepast en zullen open inkoop- en verkooporders het nieuwe BTW percentage moeten gaan gebruiken. Ook zal eventueel aanwezig maatwerk beoordeeld moeten worden op de mogelijke invloed van de BTW verhoging (denk hierbij aan hardcoded BTW codes of omschrijvingen van BTW percentages).

Afhankelijk van jouw BTW inrichting in SAP kan het zijn dat er meer aangepast moet worden. Hierbij valt te denken aan kassa’s, geautomatiseerd factuurverkeer via iDOC’s.

Je kunt aan de hand van het door myBrand ontwikkelde stappenplan zelf de benodigde activiteiten uitvoeren. Maar, zoals gezegd, myBrand is uiteraard beschikbaar om je in alle fasen hiervan te ondersteunen.

BTW-verhoging-in-SAP-ERP-van-6-naar-9-procent.jpg#asset:1366


Wil je meer weten over het door myBrand ontwikkelde stappenplan of wil je gebruik maken van ondersteuning door de specialisten van myBrand? Neem dan contact op via info@mybrand.nl en wij maken graag een afspraak voor verdere ondersteuning.


Vorige Volgende

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×