Webinar

Hoe sluit SAP Security aan bij jouw informatiebeveiliging?

In dit Webinar praten we met klanten en specialisten over de verschillende aspecten van SAP Security.

Aan tafel Terugkijken

Hoe sluit SAP Security aan bij jouw informatiebeveiliging?

Security-incidenten kunnen leiden tot imago-, continuïteits- en financiële schade. Welke risico’s ben je bereid te accepteren en welke moeten worden gemitigeerd? Een SAP-systeem is bij zo’n risicoanalyse vaak een zogenaamd kroonjuweel, het bevat immers bedrijfskritische en privacygevoelige data, maar ondersteunt vaak ook het primaire proces.

In het Webinar “Hoe sluit SAP Security aan bij jouw informatiebeveiliging?” praten we met klanten en specialisten over de verschillende aspecten van SAP Security. Aan de hand van de stappen uit het cybersecurity framework (prevent, detect, respond & recover) kijken we naar een aantal SAP specifieke beveiligingsrisico’s en de wijze waarop deze kunnen worden aangepakt.

We bespreken een tweetal diensten die myBrand aanbiedt op het vlak van SAP Security:

myBrand heeft de uitdaging bij klanten herkend dat het beveiligen van een SAP-systeem complex en tijdrovend kan zijn. Daartoe is een dienst ontwikkeld waarbij structureel invulling wordt gegeven aan het preventief beveiligen van het SAP-platform, inclusief besturingssysteem en database. Dit biedt de mogelijkheid om altijd een actueel en historisch overzicht te overhandigen aan bijvoorbeeld je stakeholders of auditors. Door dit continue proces, heb je altijd inzicht in de risico’s en ben je in staat om hier constant op de sturen.

myBrand biedt een dienst aan waarmee zij de security risico’s van SAP-systemen continue bewaakt op basis van zogenaamde use cases. myBrand levert de SAP (Security) expertise en kent haar klanten goed. Deze additionele dienst sluit volledig aan op de reguliere dienstverlening die myBrand levert aan haar klanten. Er vindt er een constante registratie plaats van de activiteiten die plaatsvinden in de applicatie en op de infrastructuur.

Terugkijken kan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Mocht je andere collega’s weten in jouw organisatie voor wie het Webinar interessant is, dan kunnen zij zich ook aanmelden.

Programma

  • 10.00 uur Introductie deelnemers en toelichting framework
  • 10.10 uur Vulnerability Management & Hardening
  • 10.30 uur Security Monitoring voor SAP
  • 10.50 uur Q&A en afsluiting

Aan tafel

Joris van de Vis
Frans Suijkerbuijk
Youri Lammerts van Bueren
Robert van dijk
SAP Security consultant Eelco Kums
Marcel Antons myBrand SAP

Webinar terugkijken

Vul onderstaand formulier in en ontvang de link naar het Webinar.

Formulier niet zichtbaar? Probeer dan deze pagina te open in een andere webbrowser zoals Google Chrome.

Organisatie

Corianne Visser myBrand

Corianne Visser

Marketing en Communicatie Manager