Digitale transformatie in de maakindustrie

Met onze kennis, ervaring en slimme ERP-oplossingen in de maakindustrie creëren we bij myBrand Conclusion efficiënte en duurzame productieprocessen voor jouw organisatie.

De maakindustrie in beweging

De transitie naar Smart Industry heeft grote impact op de productiesector. De vraag om efficiëntie en kwaliteit brengt complexe vraagstukken met zich mee, van supply chain-struikelblokken tot het omarmen van technologische disrupties. Flexibele- en geautomatiseerde productieprocessen zijn van groot belang om deze uitdagingen aan te gaan. myBrand Conclusion biedt betrouwbare en slimme ERP-oplossingen die het complete productieproces ondersteunen en toekomstbestendig te maken.

Ontdek de trends Klantverhalen

Trends en ontwikkelingen

De groeiende vraag naar data wordt aangedreven door toenemende eisen in dienstverlening en de klantbeleving. In de productiesector verlangen klanten naar gepersonaliseerde oplossingen die naadloos aansluiten op hun unieke behoeften. Om aan deze vraag te voldoen, hebben bedrijven een 360-graden klantbeeld nodig. Tegelijkertijd is operationele excellentie cruciaal om te concurreren. Bedrijven richten zich op technologieën zoals RPA en AI om efficiëntie te verbeteren, maar deze technologieën zijn afhankelijk van een schat aan data.

Data verzamelen is essentieel, maar het kan complex zijn, vooral met legacy IT-systemen en verspreide dataopslag. Integratietechnologieën kunnen helpen door communicatie tussen databronnen mogelijk te maken. Maar hoe begin je? Er zijn veel opties, dus een weloverwogen keuze is cruciaal om verkeerde investeringen te voorkomen. In de blog “In 3 stappen naar een schat aan data” leggen wij in drie stappen uit hoe we je kunnen helpen bij dit proces.

Een voorspelbare en consistente supply chain is van cruciaal belang voor moderne productiebedrijven om concurrentievoordeel te behouden. SAP software speelt een essentiële rol bij het realiseren van deze doelstellingen. Door middel van geavanceerde technologieën zoals predictive analytics, real-time datastromen en end-to-end visibility, stellen wij productiebedrijven in staat om de volledige supply chain te transformeren. Door historische en actuele gegevens te combineren, kunnen bedrijven trends en patronen identificeren, waardoor ze nauwkeurige voorspellingen kunnen doen en vraagfluctuaties kunnen opvangen. Met geïntegreerde oplossingen zoals SAP Integrated Business Planning kunnen bedrijven hun planning en besluitvorming optimaliseren, voorraadniveaus afstemmen op werkelijke behoeften en tijdig reageren op veranderingen in de markt. Dit resulteert niet alleen in een veerkrachtigere supply chain, maar ook in verbeterde klanttevredenheid, lagere operationele kosten en verhoogde concurrentiekracht.

Smart Factories vertegenwoordigen de kern van de vierde industriële revolutie, waarin geavanceerde technologieën naadloos integreren met traditionele productieprocessen. Deze fabrieken benutten het potentieel van het Internet of Things (IoT), big data-analyse en automatisering om efficiëntie en flexibiliteit te maximaliseren. Met onze uitgebreide ERP-oplossingen, waaronder SAP S/4HANA, gidst myBrand Conclusion productiebedrijven bij de transformatie naar Smart Factories. Hierdoor wordt je in staat gesteld om real-time gegevens van machines en apparatuur te verzamelen, analyseren en interpreteren, waardoor proactieve besluitvorming en optimalisatie van productieprocessen mogelijk wordt. Door de naadloze integratie van bedrijfsactiviteiten binnen SAP-software kunnen Smart Factories hun operationele efficiëntie verhogen, downtime verminderen en productkwaliteit verbeteren, terwijl ze zich aanpassen aan snel veranderende marktomstandigheden.

Een moderne database en een robuust ERP-systeem zijn de hersenen achter een smart factory. Door dit uit de breiden met de mogelijkheden van het SAP Business Network, Human Capital Management en Customer Relationship Management creëer je een volledig digital geconnecteerd ecosysteem. Tot slot is een van de voordelen van de overgang naar slimme fabrieken dat het niet noodzakelijk is om alles in één keer te voltooien om effectief te zijn. Bovendien hoeven bestaande bedrijfsactiviteiten niet te worden onderbroken of gepauzeerd. Elk initiatief dat een bedrijf neemt om zijn digitale systemen te moderniseren en te optimaliseren, brengt het een stap dichter bij de volledige integratie van een slimme fabriek.

De dagen waarin productiebedrijven zich alleen richtten op de productie van het eindproduct, behoren tot het verleden. De hedendaagse concurrerende markt vereist een verschuiving naar een meer uitgebreide klantenservice om de eindklanten tevreden te stellen. Dit omvat het bieden van extra diensten rondom het eindproduct, waardoor de eindklant nog meer rendement haalt uit hun investeringen. Het gaat zelfs zo ver dat het verdienmodel kan worden getransformeerd: klanten betalen niet langer een eenmalig bedrag per product, maar kiezen ervoor om een abonnement te nemen op de waarde die het eindproduct biedt. Daarnaast veroorzaakt Servitization aanzienlijke invloed op het geheel van bedrijfsprocessen binnen de end-2-end keten. Het vereist directe kennis van de huidige status van producten. Ook vraagt het om uitgebreidere vaardigheden van zowel verkoopteams als service-ingenieurs, en kan dit zelfs leiden tot externe aanwerving of inhuur van dergelijke vaardigheden. Bovendien leidt het tot uiterst intelligente strategieën voor voorraadplanning en -beheer.

Duurzaam produceren is een cruciaal aspect geworden van moderne bedrijfsvoering. myBrand Conclusion en SAP bieden hiervoor de ideale ondersteuning. Met geïntegreerde tools voor gegevensverzameling en -analyse, stellen wij productiebedrijven in staat om de milieu-impact van hun productieprocessen nauwkeurig te meten. Dit biedt inzicht in energie- en waterverbruik, uitstoot van broeikasgassen en afvalbeheer. Door deze gegevens te gebruiken kunnen bedrijven duurzaamheidsdoelen stellen, optimalisaties doorvoeren en verspilling verminderen. Tegelijkertijd vergroot je met slimme ERP software de transparantie, waardoor consumenten en belanghebbenden vertrouwen krijgen in het productieproces. Met bijvoorbeeld de Sustainability Control Tower van SAP kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk beheren, maar ook hun efficiëntie verhogen en een positieve impact hebben op zowel hun bedrijf als de planeet.”

Ontdek een aantal van onze oplossingen

Klantverhalen die inspireren

Nieuws

Havenbedrijf Rotterdam gaat samenwerking aan met myBrand Conclusion

Havenbedrijf Rotterdam is per 1 augustus een partnership aangegaan met SAP- en OutSystems-dienstverlener en -kennispartner...

Lees meer

Klantverhalen

Boels zet strakke HR-organisatie neer met SAP SuccessFactors

Boels, gespecialiseerd in machineverhuur en specialistische verhuur, levert materieel, service en kennis met bijna 8.000...

Lees meer

Klantverhalen

NS migreert drie SAP ECC-systemen naar één S/4HANA-omgeving

De NS had tot voor kort een zeer complex applicatielandschap. Dat stond innovatie in de...

Lees meer

Klantverhalen

Migratie van SAP-omgeving naar AWS-cloud geeft Inventum groeimogelijkheden

Inventum, leverancier van boilers en warmtepompen, heeft de wind flink in de zeilen. De bouw...

Lees meer

Nieuws Klantverhalen

myBrand migreert fabriek Ausnutria naar SAP

Snelle groei Ausnutria vereist uniforme IT-omgeving Producent van hoogwaardige baby- en kindervoeding Ausnutria digitaliseert haar...

Lees meer

Klantverhalen Nieuws

Aviko gaat uitdagend integratieproject aan samen met myBrand

Migratie naar SAP PO maakt Aviko klaar voor toekomstige integratievraagstukken Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko kiest myBrand, SAP-dienstverlener en...

Lees meer

Klantverhalen

Contiweb na ontvlechting SAP-landschap klaar voor nieuwe fase

myBrand leverde essentiële technische én functionele kennis 41 jaar geleden is Contiweb gestart als een...

Lees meer

Nieuws Klantverhalen

myBrand transformeert Attero tot flexibele organisatie

Afvalverwerkingsbedrijf Attero gaat samen met SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand voor de bouw en doorontwikkeling van...

Lees meer

Ontdek samen de mogelijkheden