Security & Privacy

Informatiebeveiliging als integraal onderdeel van onze dienstverlening

Adviesgesprek aanvragen
SAP Security

Security waar te beginnen

Door toenemende digitalisering, compliance en dreigingen van kwaadwillende is informatiebeveiliging voor elke organisatie steeds belangrijker. SAP applicaties behoren vaak tot de kroonjuwelen van het bedrijf, omdat deze vaak enorme waardevolle data bevat. Beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van deze data en applicatie is van essentieel belang.

In de praktijk blijkt er met name aandacht voor SAP autorisaties. Gelukkig zien we steeds vaker dat dit aan het veranderen is en zijn klanten zich steeds meer bewust van de overige beveiligingsrisico’s van SAP systemen.

myBrand Conclusion heeft deze behoefte van klanten onderkent en biedt, naast haar standaard dienstverlening, een aantal additionele security diensten die klanten kunnen helpen om deze risico’s tot een acceptabel niveau te krijgen.

Standaard Security dienstverlening bij myBrand Conclusion

  • Up to date certificeringen zoals ISO27001:2013 en ISAE3402/SOC1
  • Een eigen security team bestaande uit een Information Security Officer en security medewerkers
  • Periodieke awareness training van haar medewerkers
  • Constant onderhoud en investeringen op infrastructuur om bij te blijven van de laatste ontwikkelingen van security

De additionele security diensten kunnen verdeeld worden over drie onderdelen:

Maatregelen in deze categorie richt zich op het voorkomen van security incidenten. Je kunt hierbij aan maatregelen zoals bijvoorbeeld een firewall en virusscanner denken.

myBrand biedt voor SAP systemen de volgende diensten aan:

Maatregelen in deze categorie richt zich op het detecteren van security incidenten. De laatste jaren zien we steeds meer een beweging van maatregelen die voorheen alleen gericht waren om security incidenten te voorkomen naar maatregelen die security incidenten daarnaast ook tijdig kunnen constateren. Klanten gaan er steeds vaker vanuit dat er security incidenten zullen optreden en dat het daarom belangrijk is om deze tijdig te kunnen constateren en onderzoek te kunnen verrichten.

myBrand biedt voor SAP systemen de volgende dienst aan:

  • Security Monitoring voor SAP

Maatregelen in deze categorie richt zich op het reageren op en herstellen van security incidenten. Je kunt hierbij denken een security incidentmanagement proces en restore en recovery activiteiten. In de reguliere dienstverlening van myBrand worden security incidenten geregistreerd en opgevolgd. De additionele SAP security diensten worden ook integraal geleverd van vanuit de myBrand dienstverlening. Zodoende wordt informatiebeveiliging volledig geborgd en opgevolgd vanuit de operatie.

Vulnerability Management & Hardening voor SAP

Het beveiligen van een SAP systeem is een complexe en zeer tijdrovende klus. Daarnaast zijn de informatiebronnen over SAP Security verspreid, uitgebreid, complex en zelfs voor een SAP consultant soms moeilijk te begrijpen.

Bekijk de mogelijkheden

Relevante verhalen

Kennis

5 tips voor een veilige integratie van een SAP-landschap

We leven in een tijdperk waarin de applicaties in een IT-landschap steeds diverser worden en...

Lees meer

Kennis

Encryptie? Relevanter dan ooit!

Per 25 mei 2018 zal de nieuwe Europese privacy wet, Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) genaamd,...

Lees meer

Kennis

Wat te doen met GDPR?

Wat houdt de GDPR in? Op 25 mei 2016 is de General Data Protection Regulation...

Lees meer