Test Automation

Verhoog de snelheid van releases, de kwaliteit en dekking van testen, het vertrouwen bij de business en de schaalbaarheid van de testen met geautomatiseerde change impact assessments, testautomatisering en performance testen.

Ontdek de oplossing

Wat is Test Automation?

Test Automation geeft inzicht in wat getest moet worden (impact), hoe dit wordt getest middels testautomatisering (werking) en geeft het inzicht in de schaalbaarheid van de systemen met geautomatiseerde performance testen. Test Automation levert ook advies, want er moet aan voorwaarden worden voldaan die borgen dat testautomatisering succesvol is en blijft.

De change impact assessment (CIA) doet een live vergelijk tussen de productie-omgeving en de omgeving die de change bevat. Moderne technieken geven inzicht welke systeemonderdelen en transacties worden geraakt en moeten worden getest. De testautomatisering zorgt voor de uitvoering van de testen met grote nauwkeurigheid en snelheid. Performance testen geven inzicht in de load, stress en piekbelasting die de systemen kunnen verwerken. De dienstverlening geldt niet alleen voor SAP en Outsystems, maar ondersteunt de gehele waardeketens end to end bij de klant. Graag laten wij deze mogelijkheden zien.

test automation

Belangrijke functionaliteiten

De risico’s afdekken met minder effort en resources?

Ways of work zoals Agile of DevOps vraagt om kort-cyclisch releasen. Dit legt druk bij de teams om in die korte periode de change en de additionele regressietesten te testen. Dit vraagt hoge betrokkenheid van de business. De juiste en volledige impact analyse geeft exact inzicht in welke transacties of systeemonderdelen worden geraakt. Die elementen worden getest, daar ligt het risico. De testuitvoering van de change kan manueel of geautomatiseerd uitgevoerd worden. De regressietesten zijn ideaal om te automatiseren en kunnen bijvoorbeeld in de nachtelijke uren worden uitgevoerd. De resultaten zijn de volgende ochtend beschikbaar voor de teams.

Het inzicht uit de impact analyse beperkt de test scope tot wat echt wordt geraakt door de change. Een besparing op de test effort van 70-90% is geen uitzondering. Het automatisch uitvoeren van regressietesten betekent een besparing op de inzet van key-users en overige business medewerkers. De kwaliteit van de testen geeft vertrouwen.

test automation

Voordelen voor jouw organisatie

Implementeren van Test Automation

Als partner ontzorgt myBrand Conclusion haar klanten met de implementatie van Test Automation. Samen kijken we naar de doelstellingen die we willen bereiken. We inventariseren de volwassenheid van de testprocessen en verbeteren deze waar dit nodig is richting testautomatisering. Zo borgen we dat Test Automation succesvol is en blijft.

We beginnen met de doelstellingen die antwoord geven op waarom de klant dit wil. Dan kijken we naar de testsoorten bij de klant en welke interessant zijn om te automatiseren. De change impact assessment is entry level dienstverlening om kennis te maken met automatisering en de organisatie voor te bereiden op testautomatisering. Samen bepalen we de testen die geautomatiseerd moeten worden. Hierbij kijken we naar aspecten als risico, waarde, cost-efficiency en historie qua testen. De QA consultant pakt dit samen met de IT & Business medewerkers uit de betreffende processen op. Centraal staan de vragen: “waarom willen we automatiseren, wat is dan belangrijk om te automatiseren en hoe doen we dat dan?”

SAP S/4HANA SAP SuccessFactors RISE with SAP OutSystems

Recente verhalen

Events Kennis Klantverhalen Nieuws

Nieuws

NPROXX kiest myBrand Conclusion als partner voor overstap naar SAP S/4HANA Cloud Public Edition

NPROXX, toonaangevend leverancier van oplossingen voor waterstofopslag, is bezig met het verhuizen van de on-premise...

Lees meer

Klantverhalen

Succesvolle OutSystems-app CB Healthcare nu ook beschikbaar voor mobiel

CB Healthcare is specialist in logistiek voor health- en care-producten. De organisatie levert slimme, gebruiksvriendelijke...

Lees meer

Nieuws

Laagdrempelig kennismaken met SAP Signavio: myBrand Conclusion lanceert proof of value

Met trots kondigen we vandaag onze gestandaardiseerde proof of value aanpak rondom SAP Signavio aan....

Lees meer

Kennis

Partnerschap OutSystems: kwaliteit als gemeenschappelijke deler

2023 was een topjaar voor het partnerschap tussen myBrand Conclusion en OutSystems. myBrand Conclusion gehaalde...

Lees meer

Kennis

Toekomstbestendige salarisverwerking in de cloud met SAP EC Payroll

HR-afdelingen hebben te maken met steeds meer complexiteit en veranderingen. Dit geldt zeker voor grote...

Lees meer

Kennis

Op weg naar duurzaamheid: strategie, hardware en proces onder de loep

Een gemiddeld datacenter verbruikt drie megawattuur stroom per jaar. Dat gaat gepaard met een jaarlijkse...

Lees meer