SAP Sustainability

Maak inzichtelijk hoe duurzaam jouw organisatie is door te meten, te rapporteren en te acteren. Geen afval, geen uitstoot & geen ongelijkheid.

Ontdek de oplossing

Rapporteer en neem actie met de duurzaamheidsoplossingen van SAP

Duurzaamheid in het bedrijf is relevanter dan ooit. Sustainability is een breedomvattend begrip in SAP. Het is niet één oplossing, maar een breed scala aan oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen met duurzaamheidsbeheer voor ESG-rapportage, klimaatactie, circulaire economie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat begint bij het vastleggen van data, het interpreteren van deze data en op basis daarvan het efficiënter inrichten van jouw kernprocessen.

Om de data inzichtelijk te maken heeft SAP Duurzaamheids- en ESG-rapportageoplossingen zoals de Sustainability Control Tower. Op het gebied van klimaatactie zijn er oplossingen als Product Footprint Management en SAP Environment, Health, and Safety Management en ook oplossingen op het gebied van circulaire economie en sociale verantwoordelijkheid ontwikkeld. Met deze cloud-oplossingen ben je in staat je belangrijke ESG-data samen te brengen, hierover te rapporteren en acties uit te zetten om jouw duurzaamheidsambities te realiseren en te voldoen aan de CSRD wet- en regelgeving.

sap sustainability

Belangrijke functionaliteiten

Waarom SAP Sustainability?

Door het Corporate Sustainability Reporting Directive dienen organisaties te rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en prestaties. Daarnaast is er het gezamenlijk streven naar een wereld met nul emissies, nul afval en nul ongelijkheid. Dit om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties.

SAP biedt verschillende oplossingen die jouw organisatie helpen bij het inzichtelijk maken van jouw duurzaamheidsprestaties. Denk daarbij aan energieverbruik, waterconsumptie en (CO2) uitstoot. SAP biedt zowel specifieke sustainability oplossingen, alsook oplossingen die jouw organisatie in ECC & S/4HANA kan gebruiken om bijvoorbeeld de logistieke processen te optimaliseren. Een efficiënt voorraadbeheer en goed ingericht transport zorgen immers ook voor minder afval en minder uitstoot.

sap sustainability

Voordelen voor jouw organisatie

SAP Sustainability: Building ecosystems

Als partner helpt myBrand Conclusion haar klanten met het aangaan, monitoren en inzichtelijk maken van duurzaamheidsambities. Dit doen we niet alleen, want als onderdeel van het unieke ecosysteem van Conclusion, zijn wij in staat verder te gaan dan alleen de SAP oplossingen. Dit begint bij de sustainability strategie opzetten, vervolgens een roadmap voor de ESG optimalisatie en de aansluiting met IT en ondersteunen bij inrichting van CSRD rapportage. Maar ook het opzetten van ESG-projecten om duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Denk hierbij ook aan CO2 reductie van IT aan de hand van een Green IT Roadmap.

De huidige wereld en alles wat nog gaat komen; het is bijzonder complex. Er zijn ontzettend veel en steeds veranderende variabelen waar een bedrijf rekening mee moet houden. Duidelijkheid brengen in deze complexiteit, de rode draad vangen en vertalen naar een pragmatische aanpak, kompasroadmap én executie. Er is niet één land, of één bedrijf ter wereld dat zelfstandig de uitdagingen op kan lossen. We moeten samenwerken, intensiever dan ooit. Samenwerken vanuit een ecosysteemgedachte zit sterk in het DNA van Conclusion verweven. En dit doen we heel gericht bij duurzaamheidsvraagstukken: ‘Building ecosystems’.

Adviesgesprek aanvragen

Relevante verhalen

Kennis

Duurzaamheid: ‘Cost of doing nothing’ is hoger dan de benodigde investeringen

De tijd dat Shell ’s lands populairste werkgever was, ligt ver achter ons. Vandaag de...

Lees meer

Kennis

Meten is weten: zo breng je je duurzaamheidsprestaties in kaart

Meten is weten. En weten is de basis om te verbeteren. Bovendien verlangt de op...

Lees meer

Whitepaper

Intelligent en sustainable enterprise met SAP

Er zijn redenen te over om nu haast te maken met je duurzaamheidsstrategie. Uiteraard de...

Lees meer