SAP S/4HANA Finance: Kwaliteit in financiële overzichten voor analyses en rapportages

Optimalisatie met standaard S/4HANA functionaliteit

Adviesgesprek aanvragen
HomeERP / Digital coreFinance

Robuustheid als standaard

Met het SAP S/4HANA systeem beschikken organisaties over een robuuste oplossing, gebaseerd op de vele financiële best-practices, voor de lange termijn. En dat is belangrijk, want cijfers en analyses – en het goed inzetten ervan – vormen immers een sterk fundament voor innovatie. Met S/4HANA zien wij ontwikkelingen in gebruikersvriendelijkheid (procesdenken), de look and feel (met de Fiori-interface), verschillende real-time analysemogelijkheden (Universal Journal en dashboards) en flexibiliteit en wendbaarheid van het systeem (het toevoegen van dimensies). Een goed voorbeeld is het feit dat niet meer gewacht hoeft te worden tot het moment waarop de maand is afgesloten, maar dat ook tijdens de lopende maand real-time rapportages en overzichten, ondersteund door nieuwe dashboards, kunnen worden opgevraagd. 

Voordelen van SAP S/4HANA Finance

  • Een roadmap bevat alle relevante ontwikkelingen, uitgezet in de tijd en gekoppeld aan de strategie van de organisatie.
  • SAP heeft roadmaps voor al haar oplossingen en producten beschikbaar, die een helder inzicht geven wanneer specifieke innovaties worden doorgevoerd en hieraan gekoppelde producten beschikbaar komen.
  • Een gedegen roadmap draagt bij aan het voorkomen van verrassingen bij IT en potentiele teleurstellingen bij de Business.
  • In combinatie met een breed gecommuniceerd releasestrategie wordt voorspelbaarheid gecreëerd naar de organisatie met betrekking tot het moment waarop oplossingen beschikbaar worden gesteld.

Is S/4HANA de juiste keuze?

In 2027 is het zover: vanaf dat moment zal SAP geen support meer bieden voor SAP ECC. Mede hierdoor spelen veel organisaties met de gedachte om de overstap naar S/4HANA te maken.

Zo ook BioMCN, een van de grootste methanolproducenten in Europa. Om de mogelijkheden te ontdekken schakelde het bedrijf myBrand in, haar huidige SAP-dienstverlener en kennispartner.

Download Case Study

Door de tijd heen komen er steeds meer best-practices beschikbaar die snel zijn te implementeren. Met de SAP S/4HANA What’s New Viewer is het voor iedere processtroom inzichtelijk wat er per versie is vernieuwd.

De meest significante verandering die S/4HANA, brengt en waar eindgebruikers direct het effect van merken, is het gebruik van Fiori. In plaats van de bekende ECC transactiecode biedt S/4HANA de mogelijkheid om via de browser in te loggen en tegels, die gehele processen behandelen, te gebruiken.  

De weg naar S/4HANA vraagt om een duidelijke raodmap, waarin helder is aangegeven welke ontwikkelingen op welk moment plaatsvinden. Voorspelbaarheid en flexibiliteit zijn hierbij kernbegrippen.

Heijmans SAP ERP

"Heijmans bouwt met partner myBrand aan haar digitale snelweg. Gefundeerd op de myBrand Private Cloud en Solide SAP Service."

Hendrik-Jan Smaal | Chief Information Officer

ASICS SAP ERP

"myBrand is in Nederland de partner met de meeste ervaring in retail. En dat merken wij. Zij ondersteunen ons niet alleen op technisch vlak, maar ook op businessvlak. Ze begrijpen onze wensen en weten hoe je die moet vertalen naar de software.”

Paul John Bakker | Hoofd Global Enterprise Solutions

“Doordat er veel grote projecten lopen én op de planning staan, gingen we op zoek naar een partner voor de lange termijn. Die hebben we in myBrand gevonden.

Edwin Marrink | Business Process Manager

MBI Steenmeesters SAP ERP

"Door OutSystems als een flexibele schil om ons SAP-systeem heen te leggen, krijgen we de mogelijkheid om veel extra functies en mobiele schermen toe te voegen. Het team van myBrand ondersteunt ons hierin perfect."

Erwin Aarts | Supply Chain Manager

"myBrand heeft niet alleen technische expertise, maar ook domeinkennis. En - nog belangrijker - ze stellen zich op als partner. Ze volen zich verantwoordelijk voor het succes van het project."

Paul Slaats | Director R&D

Euro Shoe Group SAP ERP

De manier van communiceren en de werkwijze van myBrand sluiten naadloos op ons aan. myBrand heeft ervaring binnen de retail en beschikt over de benodigde technische kennis.

Guido Vanden Wyngaert | ICT manager

Bouwinvest SAP ERP

De keuze voor myBrand is voor ons van grote toegevoegde waarde. Ze hebben vanaf het eerste gesprek meegedacht waar hun toegevoegde waarde zit voor Bouwinvest.

Jacco Tool | Senior Business Process Analyst

Bakker International heeft een vliegende start kunnen maken dankzij essentiële aanpassingen in SAP die door partner myBrand in korte tijd zijn doorgevoerd.

Erwin van Cooth | CEO

Coop Supermarkten SAP ERP

Bij Coop is ook de samenwerking met myBrand Coöperatief.

Herco Boer | Financieel Directeur

Gazelle SAP ERP

myBrand weet als geen ander de vertaalslag vanuit de Gazelle business naar SAP te maken.

Fedde Wildenbeest | CFO

"Met OutSystems beschikken wij over een strategisch platform waarmee we nu en in de toekomst onze bedrijfsprocessen verder kunnen digitaliseren, terwijl we onze solide kern behouden. myBrand is de aangewezen partner om ons te helpen."

Wil Janssen | CFO

Marel & myBrand hebben een lange termijn relatie opgebouwd die is gebaseerd op toegevoegde waarde, wederzijds vertrouwen en transparantie.

Roy Coenders | Manager IT Applications

myBrand biedt, naast zorgeloze 24/7 SAP hosting, ook de juiste functionele ondersteuning voor onze global business processen.

Robert Lindhout | Global IT Manager

Grolsch SAP ERP

myBrand houdt SAP bij Grolsch onder de beugel, Cheers!!

Edwin den Ouden | IS Lead

Heijmans SAP ERP

“Met de succesvolle ontwikkeling van de OutSystems applicatie door myBrand hebben onze uitvoerders meer tijd gekregen voor hun kerntaak: het goed leiden van een bouwproject. Daar zijn ze voor opgeleid en daar krijgen ze energie van.”

Peter Verboort | Manager ERP-transformatie

myBrand is net als Fair Trade Original overtuigd van de meerwaarde van een duurzame relatie. In de praktijk blijkt dit uit alle facetten van de dienstverlening.

Bert Jongsma | Algemeen Directeur

Kawasaki SAP ERP

Kawasaki Power controlled with SAP Support of myBrand.

Frans Overwater | Corporate Finance

Boskalis SAP ERP

Boskalis creëert met partner myBrand nieuwe horizons. Ik voel me door myBrand ontzorgd!

Emiel Bogaarts | IT Service Manager ERP Services

CCV SAP ERP

“myBrand inspireert en kijkt vooruit. Ze hebben oog voor de toekomst.”

Jelle Jousma | Manager Application Services

CCV SAP ERP

“Het zijn stuk voor stuk goede consultants. Ze zijn bekwaam en bereid om een stap extra te zetten.”

Jelle Jousma | Manager Application Services

Compass Group SAP ERP

“Als wij op vrijdagmiddag met een groot probleem komen te zitten – wat slechts incidenteel voorkomt – wordt er direct hulp geboden waardoor het zaterdagmiddag is opgelost, laat je zien dat je een partner bent die verantwoordelijkheid neemt.”

Tim Hagenbeek | Manager Strategic Development & IT

Visser Assen SAP ERP

“Het is fijn dat myBrand een SAP-expert is, maar ook buiten de SAP-grenzen kijkt voor de best passende oplossing.”

Siebrand van Breden | Directeur