Onderzoeksrapport

WHAT’S NEXT?

HR van 2020 naar 2030

SAP HR 2020 naar 2030 voorkant
SAP HR 2020 naar 2030 achterkant

HR-professional dag in dag uit

Eerst was het talentmanagement, daarna binden en boeien en inmiddels wordt er vol ingezet op de employee experience. Ondanks dat het vak in essentie onveranderd blijft, is ook human resources onderhevig aan trends. Zo krijgen nieuwe onderwerpen een plek naast de reeds bestaande disciplines. De media schrijven echter vooral over het nieuwe, waardoor het HR-vak scheef belicht raakt. Zo vertroebelt het beeld van wat de gemiddelde HR-professional dag in dag uit aan het doen is en wat hij of zij belangrijk vindt.

Wij vinden het belangrijk dat er een waarheidsgetrouw beeld is van waar human resources anno nu om draait. Daarnaast zijn we benieuwd hoe de mensen van de werkvloer aankijken tegen trends en hoe ze verwachten dat hun vak ontwikkelt. Dat is precies wat we hebben onderzocht en wat je in deze rapportage kunt lezen.

Onderzoeksverantwoording

Dit onderzoek werd in mei 2020 afgenomen onder Nederlandse HR-professionals. In totaal werkten 306 respondenten mee, evenredig verdeeld over de sectoren, samen representatief voor human resources in Nederland. Alle deelnemers zijn tussen de 18 en 67 jaar oud en in meer of mindere mate betrokken bij HR in hun organisaties. Ze werken bij organisaties uiteenlopend van een of twee tot meer dan 250 medewerkers.

HR Trends 2020 naar 2030

Download onderzoeksrapport

Downloadformulier niet zichtbaar? Probeer dan deze pagina te open in een andere webbrowser zoals Google Chrome.