SAP ERP Groothandel myBrand Conclusion

Digitalisering in de Groothandel

Als strategisch SAP-partner met 20 jaar ervaring en consultants die ruim 150 projecten in de groothandel hebben uitgevoerd, implementeren wij op een efficiënte manier Cloud ERP-oplossingen bij jouw handelsorganisatie..

De groothandel van de toekomst

Voor groothandelsorganisaties draait alles om efficiëntie, nauwkeurigheid en flexibiliteit om snel te kunnen reageren op toekomstige marktveranderingen. Naast het hebben van een uitstekend productassortiment, is het leveren van excellente service van cruciaal belang. De torenhoge klantverwachtingen en uitdagingen vereisen flexibele en geautomatiseerde handelsprocessen, waardoor je je als moderne groothandel kunt onderscheiden van je concurrentie.

myBrand Conclusion biedt betrouwbare en slimme Cloud ERP-oplossingen die de groothandel van de toekomst mogelijk maken.

Ontdek de trends Klantverhalen

Trends en ontwikkelingen

De groeiende vraag naar data wordt aangedreven door toenemende eisen in dienstverlening en de klantbeleving. In de groothandelsbranche verlangen klanten naar gepersonaliseerde oplossingen die naadloos aansluiten op hun unieke behoeften. Om aan deze vraag te voldoen, hebben bedrijven een 360-graden klantbeeld nodig. Tegelijkertijd is operationele excellentie cruciaal om te concurreren. Bedrijven richten zich op technologieën zoals RPA en AI om efficiëntie te verbeteren, maar deze technologieën zijn afhankelijk van een schat aan data.

Data verzamelen is essentieel, maar het kan complex zijn, vooral met legacy IT-systemen en verspreide dataopslag. Integratietechnologieën kunnen helpen door communicatie tussen databronnen mogelijk te maken. Maar hoe begin je? Er zijn veel opties, dus een weloverwogen keuze is cruciaal om verkeerde investeringen te voorkomen. In de blog “In 3 stappen naar een schat aan data” leggen wij in drie stappen uit hoe we je kunnen helpen bij dit proces.

Een voorspelbare en consistente supply chain is van cruciaal belang voor moderne groothandelsorganisaties om concurrentievoordeel te behouden. SAP software speelt een essentiële rol bij het realiseren van deze doelstellingen. Door middel van geavanceerde technologieën zoals predictive analytics, real-time datastromen en end-to-end visibility, stellen wij productiebedrijven in staat om de volledige supply chain te transformeren. Door historische en actuele gegevens te combineren, kunnen bedrijven trends en patronen identificeren, waardoor ze nauwkeurige voorspellingen kunnen doen en vraagfluctuaties kunnen opvangen. 

Met geïntegreerde oplossingen zoals SAP Integrated Business Planning kunnen bedrijven hun planning en besluitvorming optimaliseren, voorraadniveaus afstemmen op werkelijke behoeften en tijdig reageren op veranderingen in de markt. Dit resulteert niet alleen in een veerkrachtigere supply chain, maar ook in verbeterde klanttevredenheid, lagere operationele kosten en verhoogde concurrentiekracht.

Door een omnichannelstrategie kunnen groothandels hun klanten een gepersonaliseerde en gestroomlijnde ervaring bieden. Klanten kunnen bijvoorbeeld online producten bekijken en kopen, maar deze in de fysieke winkel ophalen (click-and-collect) of retourneren.

Vandaag besteld, morgen in huis is een belofte die inmiddels ook in de B2B-wereld zijn intrede heeft gedaan. Sommige industrieën kennen al veel langer just-in-time leveringen, denk aan de automotive. Maar ook groothandelsorganisaties krijgen steeds specifiekere levervensters.

Cloud ERP speelt hier slim op in door SAP Customer Experience oplossingen te integreren. Kortom: B2B omgevingen, willen B2C ervaringen

Duurzaamheid is voor groothandelsorganisaties een belangrijk thema in hun moderne bedrijfsvoering. myBrand Conclusion en SAP bieden hiervoor de ideale ondersteuning. Met geïntegreerde tools voor gegevensverzameling en -analyse stellen wij groothandelsbedrijven in staat om de milieu-impact van processen nauwkeurig te meten en om aan de ESG-rapportage verplichting te voldoen. Door deze gegevens te gebruiken kunnen bedrijven duurzaamheidsdoelen stellen, optimalisaties doorvoeren en verspilling verminderen. 

Tegelijkertijd vergroot je met slimme Cloud ERP-software de transparantie, waardoor consumenten en belanghebbenden vertrouwen krijgen in het gehele handelsproces. Met de Sustainability Control Tower van SAP kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk beheren, maar ook hun efficiëntie verhogen en een positieve impact hebben op zowel hun bedrijf als de planeet.

Ontdek een aantal van onze oplossingen

Klantverhalen die inspireren

Nieuws

Havenbedrijf Rotterdam gaat samenwerking aan met myBrand Conclusion

Havenbedrijf Rotterdam is per 1 augustus een partnership aangegaan met SAP- en OutSystems-dienstverlener en -kennispartner...

Lees meer

Klantverhalen

Boels zet strakke HR-organisatie neer met SAP SuccessFactors

Boels, gespecialiseerd in machineverhuur en specialistische verhuur, levert materieel, service en kennis met bijna 8.000...

Lees meer

Klantverhalen

NS migreert drie SAP ECC-systemen naar één S/4HANA-omgeving

De NS had tot voor kort een zeer complex applicatielandschap. Dat stond innovatie in de...

Lees meer

Klantverhalen

Migratie van SAP-omgeving naar AWS-cloud geeft Inventum groeimogelijkheden

Inventum, leverancier van boilers en warmtepompen, heeft de wind flink in de zeilen. De bouw...

Lees meer

Nieuws Klantverhalen

myBrand migreert fabriek Ausnutria naar SAP

Snelle groei Ausnutria vereist uniforme IT-omgeving Producent van hoogwaardige baby- en kindervoeding Ausnutria digitaliseert haar...

Lees meer

Klantverhalen Nieuws

Aviko gaat uitdagend integratieproject aan samen met myBrand

Migratie naar SAP PO maakt Aviko klaar voor toekomstige integratievraagstukken Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko kiest myBrand, SAP-dienstverlener en...

Lees meer

Klantverhalen

Contiweb na ontvlechting SAP-landschap klaar voor nieuwe fase

myBrand leverde essentiële technische én functionele kennis 41 jaar geleden is Contiweb gestart als een...

Lees meer

Nieuws Klantverhalen

myBrand transformeert Attero tot flexibele organisatie

Afvalverwerkingsbedrijf Attero gaat samen met SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand voor de bouw en doorontwikkeling van...

Lees meer

Ontdek samen de mogelijkheden