header test

SAP S/4HANA Cloud Public Edition

Kant-en-klare Cloud-ERP met de nieuwste Best Practices en continue innovatie.

Ontdek de oplossing

De 7 redenen waarom je kiest voor SAP S/4HANA Cloud Public Edition

Op zoek naar een moderne, schaalbare ERP-oplossing die voldoet aan jouw zakelijke behoeften? Ontdek waarom een groeiend aantal organisaties kiest voor de SAP S/4HANA Cloud Public Edition. Met real-time analytics, schaalbaarheid en lokale compliance biedt deze cloud-gebaseerde oplossing een krachtige toolkit voor bedrijven die streven naar operationele efficiëntie en concurrentievoordeel. Lees verder om te ontdekken hoe myBrand Conclusion en SAP S/4HANA Cloud Public Edition uw bedrijf kunnen transformeren.

De gebruikersinterface is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, met een modern en responsief ontwerp. Geschikt voor ieder device en geïntegreerd met o.a. Microsoft Teams. Dit verbetert de gebruikersadoptie en productiviteit onder medewerkers in jouw organisatie enorm, wat leidt tot een snellere ROI en algemene tevredenheid.

De kracht van deze cloudoplossing is de continue innovatie van nieuwe en verbeterde functies en features. Denk bijvoorbeeld aan AI, machine learning, en ondersteuning voor nieuwe sustainability requirements. Deze regelmatige updates geven je direct toegang tot de nieuwste functies en mogelijkheden, waarmee je de concurrentie voor kan blijven in een snel veranderend marktlandschap.

Door gebruik te maken van een oplossing die wordt aangeboden als een abonnement (OPEX) heb je niet te maken met voorafgaande investeringen in hardware (CAPEX) en verlaagt het onderhoudskosten. Dit resulteert in lagere totale eigendomskosten, waardoor het een kosteneffectieve oplossing op lange termijn is.

SAP S/4HANA Cloud Public Edition wordt geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke wettelijke en compliance-eisen van de jouw bedrijf. Het biedt lokalisatiefuncties zoals ondersteuning voor verschillende talen, wettelijke rapportagesjablonen en naleving van belastingvoorschriften, wat zorgt voor naadloze naleving van lokale wetten en normen.

Schaalbaarheid en flexibiliteit nemen toe doordat je gebruik maakt van een standaard oplossing. Of je nu groter groeit of diversifieert, uitbreiden van SAP S/4HANA Cloud Public Edition kan altijd in een handomdraai.

SAP S/4HANA Cloud Public Edition stelt je in staat om snel data-gestuurde beslissingen te nemen met direct operationele efficiëntie- en flexibiliteitsverbeteringen. Dit is mogelijk doordat gebruik gemaakt wordt van in-memory computing.

Verschillende bedrijfsfuncties zoals financiën, verkoop, inkoop en productie zijn geïntegreerd in één systeem. Deze integratie stroomlijnt de operaties, verbetert de samenwerking tussen afdelingen en verhoogt de productiviteit voor bedrijven. Documentatie en help voor alle Best Practices zijn standaard aanwezig.

SAP S/4HANA Cloud Public Edition is de logische volgende stap

De toekomst van ERP ligt in de cloud. Cloud technologie stelt bedrijven in staat te groeien en innovatie te versnellen.  Sinds 2016 biedt SAP een Cloud-ERP dat zich heeft ontwikkeld tot een complete, moderne en kant-en-klare oplossing.

SAP S/4HANA Cloud Public Edition ondersteunt de bedrijfsvoering vanuit de jarenlange ervaring die is opgenomen in een ruime verzameling aan vooraf geconfigureerde processen. Alle wettelijke en fiscale regelgeving is al aanwezig en klaar voor gebruik. De selectie van processen kan op ieder moment worden uitgebreid. Dat biedt de mogelijkheid tot beheerste groei en ruime flexibiliteit bij een veranderende omgeving en organisatie.

sap s/4hana cloud public edition

Belangrijke functionaliteiten

Een vliegende start met het
SAP Starter systeem

Wanneer je kiest voor een implementatie van SAP S/4HANA Cloud Public Edition maak je direct een vliegende start. Bij de start van het project wordt binnen een dag jouw SAP Starter systeem opgeleverd. Dit is een vooraf geconfigureerde omgeving wat jouw direct in staat stelt om snel en gemakkelijk te beginnen met het gebruik van de oplossing. Het biedt een complete set van standaard bedrijfsprocessen en voorbeelddata die we vooraf bepaald hebben. 

Het Starter systeem wordt gebruikt bij het demonstreren van standaard processen tijdens de zogenaamde Fit-to-Standard workshops. Hierin tonen wij de standaardfunctionaliteit van het systeem om te bepalen of de fit volledig is. Wat is er mooier dan samen vanaf dag één in het toekomstige systeem te werken? Het levert directe ervaring met het nieuwe systeem op zonder dat er configuratie of ontwikkeling nodig is.  

Naast de systeemfunctionaliteit is er ook een uitgebreide reeks van documentatie, handleidingen en trainingen voor de gebruikers beschikbaar. Kortom, een Starter systeem voor SAP S/4HANA Cloud Public Edition biedt een perfecte vliegende start om jouw bedrijf te helpen bij het snel en succesvol implementeren! 

Clean core aanpak met extensibility mogelijkheden

Steeds meer klanten willen graag standaard oplossingen gebruiken voor standaard bedrijfsprocessen. Waarom zou je ook bijzonder willen zijn in processen waar je klant niets aan heeft? SAP S/4HANA Cloud Public Edition is een oplossing die zich perfect leent voor de ondersteuning van de meest voorkomende bedrijfsprocessen. Standaard dan, wel te verstaan. Maar wat als er toch net iets anders moet gebeuren? Past SAP S/4HANA Cloud Public Edition dan niet? Jawel, voor die bijzonderheden is er een oplossing: extensibility. 

Door middel van extensibility, oftewel uitbreidbaarheid, is het mogelijk een stukje extra functionaliteit of een extra veld toe te voegen. Dit alles wordt gedaan met de “clean core-aanpak”. De “clean core- aanpak” zorgt ervoor dat de kern van de oplossing onaangetast blijft waardoor upgrades en uitbreidingen elkaar niet in de weg zitten. Welke uitbreiding er ook gewenst is, je maakt alleen maar gebruik van technieken die ‘cloud ready’ zijn. Door publieke API’s, views en events te gebruiken wordt de werking en integriteit van het systeem gewaarborgd.  

sap s/4hana cloud public edition

Voordelen voor jouw organisatie

Testen heeft SAP al voor je gedaan

In SAP S/4HANA Cloud Public Edition zijn alle Best Practice processen standaard voorzien van testscripts. Dat wil zeggen dat de standaard scripts, inclusief informatie over welke data gebruikt kan worden, automatisch getest kunnen worden. Testverslagen zijn direct voorhanden en wanneer een test vastloopt kan na worden gegaan wat de oorzaak is. 

Voor het managen van het testproces kan gebruik gemaakt worden van de verschillende  testplannen. Geïntegreerd en real-time beschikbaar is een testdashboard waarin in één oogopslag duidelijk is hoe het testproces ervoor staat en waar bijsturing nodig is.

Met de meegeleverde mogelijkheden voor testen komen eveneens de voordelen van testautomatisering naar voren. Allereerst vermindert het de afhankelijkheid van handmatige tests, wat resulteert in tijdsbesparing en verbeterde nauwkeurigheid. Door herhaalbare processen te automatiseren, kunnen organisaties de snelheid van innovatie verhogen en de risico’s verminderen. Bovendien maakt automatisering het mogelijk om een breder scala aan scenario’s te testen, zelfs in complexe omgevingen, waardoor de totale testdekking wordt vergroot.

Datamigratie in vijf stukken

SAP S/4HANA Cloud Public Edition biedt de “Data Migration Cockpit (DMC)” om het inspelen van de data te ondersteunen. De DMC kan data van zowel SAP als non-SAP bronsystemen verwerken. Er zijn verschillende manieren om de data in het systeem laden, namelijk via Excel, ook wel “stagingtabellen” genoemd, of door middel van “direct transfer”. 

Eén van de voordelen van de DMC is dat je stap voor stap door het migratieproces wordt geleid en dat er op de achtergrond verschillende validatiechecks worden gedaan. Dit proces is onderverdeeld in 5 stappen; migratieobjecten kiezen, data verkrijgen, mapping taken, simuleren, en migreren. Nadat deze stappen zijn gedaan kun je een correctiebestand downloaden, dat de foutieve data uit de simulatie/migratie laat zien.

Het aanbieden van de juiste data(kwaliteit) aan de DMC is allesbepalend voor het eindresultaat van de datamigratie. myBrand Conclusion kan ook in deze voorbereidingsactiviteiten adviseren en ondersteunen.

Ontdek samen de mogelijkheden

Het moment komt steeds dichterbij dat het niet meer de vraag is ‘Waarom wel?’, maar ‘Waarom niet?’ als het gaat om de SAP S/4HANA Cloud Public Edition. De verbeteringen van de afgelopen drie jaar maken de SAP S/4HANA Cloud Public Edition steeds relevanter voor allerlei soorten bedrijven.

Desondanks vereist het maken van een goede keuze voor jouw businessomgeving dat je helder hebt hoe jouw organisatieprocessen in elkaar steken en op welke plekken je écht in de spotlight wilt staan in vergelijking met concurrenten. Uitzoomen dus en het terrein verkennen voordat je een landing maakt in het IT-landschap.

We helpen je graag bij het maken van deze vlucht en het uitkiezen van een veilige landingsplek. We hebben er in dit gebied immers al veel vlieguren opzitten en wijzen je graag de weg.

Adviesgesprek aanvragen

Relevante verhalen

Nieuws

NPROXX kiest myBrand Conclusion als partner voor overstap naar SAP S/4HANA Cloud Public Edition

NPROXX, toonaangevend leverancier van oplossingen voor waterstofopslag, is bezig met het verhuizen van de...

Lees meer

Klantverhalen

The Sting Companies is weer up-to-date met overstap naar SAP-cloud

Veel SAP-klanten overwegen een migratie naar SAP S/4HANA Cloud, maar zien op tegen het...

Lees meer

Kennis

SAP S/4HANA Cloud Public Edition: zo maak je een goede landing

Voor organisaties die de afgelopen jaren overstapten op SAP S/4HANA Cloud, lag het in...

Lees meer