SAP on Azure

De waarde van het platform en een ecosysteem

In dit Webinar worden niet alleen de belangrijkste aspecten van SAP on Azure belicht, maar willen we met name kijken naar de voordelen van het Azure platform, wanneer jouw SAP omgeving daar eenmaal draait.

Terugkijken

Public Cloud is niet meer weg te denken uit het hedendaagse IT landschap en is voor vrijwel alle type organisaties een vanzelfsprekender en geaccepteerd platform om ook bedrijfskritische SAP applicaties op te draaien. myBrand heeft deze ontwikkeling al enige tijd geleden onderkent en biedt klanten een gestandaardiseerd platform op basis van Microsoft Azure, specifiek bedoeld voor het hosten van SAP systemen.

In dit Webinar worden niet alleen de belangrijkste aspecten van SAP on Azure belicht, maar willen we met name kijken naar de voordelen van het Azure platform, wanneer jouw SAP omgeving daar eenmaal draait. Welke services en apps zijn standaard beschikbaar en welke toegevoegde waarde leveren deze in combinatie met SAP? Naast de ruime mogelijkheden van Azure willen we tevens stilstaan bij zaken als governance en kosten en toelichten hoe een migratie strategie voor jouw SAP omgeving er volgens ons uitziet.

SAP + Microsoft, better together

In zijn presentatie zal Nico ingaan op het partnership van Microsoft en SAP en hoe je het beste uit jouw Microsoft- en SAP-investering haalt. Het partnership van SAP en Microsoft heeft een lange geschiedenis en met de strategische samenwerking tussen de twee partijen onder de vlag van ‘Embrace’ hebben SAP en Microsoft een gedeelde toewijding om de digitale transformatie van organisaties mogelijk te maken.

Door SAP S/4HANA op de juiste wijze op de Azure cloud te laten landen, realiseren organisaties een lagere TCO zonder voorinvestering in hardware en datacenterapparatuur. Daarnaast kunnen deze organisaties gebruik maken van de meest schaalbare en globale infrastructuur voor SAP met de integratiemogelijkheden van vele Azure-diensten, zoals: Business Intelligence met PowerBI, Low Code development met PowerApps, toegangs- en beveiligingsmechanisme van Azure Active Directory, integratie met Microsoft Teams, integratie met Azure IoT en vele andere mogelijkheden.

Een SAP systeem migreren naar Azure? Dan moet je over veel zaken nadenken. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van je cloud netwerk, security, beschikbaarheid, uitwijk, back-up en performance. Maar natuurlijk ook ‘gewoon’ goed en proactief SAP beheer, inclusief de hierbij behorende tooling. Voor veel klanten best spannend. Voor myBrand ‘gesneden koek’. Benieuwd naar ons geheim? We vertellen het je graag!

Weerbaar waar het moet, wendbaar en onderscheidend waar het kan. Deze termen vormen de basis van het Conclusion TWO-model. Het model is ontwikkeld als hulpmiddel bij de vorming van een digitale strategie. Het is enerzijds een spiegel voor de organisatie en anderzijds zorgt het voor inzicht in de samenhang tussen initiatieven en helpt het om business en IT zoveel mogelijk dezelfde taal te laten spreken. Het Azure platform kan ook helpen bij het vergroten van zowel weerbaarheid, wendbaarheid als onderscheidend vermogen. Een introductie van het Conclusion TWO-model.

Dit onderdeel gaat over cloud adoptie en de organisatorische transformatie die daarbij komt kijken. Mark neemt je mee op reis naar de cloud in zes stappen en zoomt in op vragen als: ‘Hoe profiteer je als organisatie maximaal van hetgeen cloud te bieden heeft?’, ‘Hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat je als organisatie in control blijft over elementen als governance en kosten?’, ‘Hoe inspireer je mensen na te denken over de nieuwe mogelijkheden die cloud computing met zich meebrengt?’ en ‘Hoe voorkom je weerstand en krijg je mensen mee in deze verandering?’.

Hot ITem gelooft in wendbare, datagedreven organisaties die de concurrentie voorblijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. De data en analytics capabilities van Microsoft helpen onze klanten deze performanceverbeteringen te realiseren. We nemen je mee in hoe een data- en analytics-platform op Microsoft Azure veel toegevoegde waarde kan bieden aanvullend op standaard SAP-oplossingen. Daarbij gaan we in op Business Intelligence, Data Science en AI use cases en de daarbij benodigde architectuur.

In deze sessie neemt Robbrecht je mee in de wijze waarop bedrijven business cases kunnen realiseren met behulp van IoT. Vragen die aan bod komen zijn: ‘Waar moet je de business cases zoeken?’ en ‘Wat is het gevolg van het gebruik en verwerken van sensordata voor de bedrijfsvoering?’. In praktische cases licht hij de voorbeelden toe. Uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie.

SAP Microsoft Azure

Programma

Start & ontvangst
SAP + Microsoft, better together
SAP on Azure Architectuur & Migratie
TWO-model
‘The journey’ naar de cloud
Pauze
Factbased Improvement met behulp van Azure
IoT business value
Afronding

Gastheer

Roel Knoppers

Roel Knoppers
Directeur myBrand

Webinar terugkijken

Vul onderstaand formulier in en ontvang de link naar het Webinar.

Formulier niet zichtbaar? Probeer dan deze pagina te open in een andere webbrowser zoals Google Chrome.Organisatie

Corianne Visser myBrand

Corianne Visser

Marketing en Communicatie Manager