Siebrand van Breden, directeur bij Visser Assen:

“De kracht van low-code zit in de snelheid en flexibiliteit” 

Visser Assen OutSystems logo

Branche

Bouwsector

Use case

Low-code applicatieontwikkeling

Platform

OutSystems

Visser Assen is een toonaangevend toeleverancier voor producten voor in de bouw-, GWW-, infra en groensector. Het is een innovatieve organisatie die zich in een conservatieve sector op de kaart zet door voorop te lopen en te vernieuwen. Zo was Visser Assen ooit de eerste technische groothandel met een online platform waar bestellingen geplaatst konden worden. Om deze innovatieve groeistrategie te kunnen behouden, ging Visser Assen samen met myBrand Conclusion aan de slag met applicatieontwikkeling in low-code platform OutSystems. Via een DevOps-werkwijze wordt de ene naar de andere applicatie ontwikkeld. Het resultaat? Enthousiaste medewerkers, een efficiëntere werkwijze en volop ruimte voor innovatie.

De weg van automatisering

Visser Assen heeft automatisering hoog in het vaandel staan. De afgelopen jaren zijn hierin al flinke stappen gezet met SAP als hoofdsysteem in combinatie met de inzet van RPA. “De afgelopen vijf jaar hebben we in de bouwsector een forse omzetgroei gerealiseerd met dezelfde hoeveelheid mensen”, vertelt Siebrand van Breden, directeur bij Visser Assen. “Dat komt simpelweg doordat we de automatisering op orde hebben. En daarmee zijn we nog lang niet klaar. Anderhalf jaar geleden gingen we voor het eerst aan de slag met low-code applicatieontwikkeling. Hiermee kunnen we innovatieve applicaties ontwikkelen die naadloos integreren met SAP. Dit stelt ons in staat om processen te vereenvoudigen en informatie sneller toegankelijk te maken. En dat hebben we allemaal nodig om te kunnen blijven ontwikkelen en mee te groeien met onze ambities.”

Olievlek van enthousiasme

Visser Assen schakelde de expertise van myBrand Conclusion in om succesvol aan de slag te gaan met low-codeplatform OutSystems. “Er is veel mogelijk met low-code”, gaat Siebrand verder. “Het is bijna een soort snoepwinkel. De kunst is om vooraf een goede scope te bepalen, zodat de meerwaarde van een applicatie helder is. myBrand Conclusion heeft daar een mooie werkwijze voor. Doordat ze onze organisatie goed kennen, weten ze precies hoe ze een applicatie goed integreren in onze werkwijze. Dat leidt tot mooie resultaten en enthousiaste medewerkers.”

Siebrand is van het motto ‘klein beginnen is groot winnen’. De eerste ontwikkelde applicatie had als doel om realtime inzicht in voorraden te bieden. “Dit is echt geen rocket science”, zegt Siebrand, “maar het heeft de buitendienst ontzettend veel gebracht. Waar zij eerder moesten mailen of bellen met een collega in het magazijn, kunnen zij nu via de applicatie realtime de juiste voorraad van producten inzien. En als iets niet op voorraad is, zien ze ook direct wanneer een product weer leverbaar is. Dit soort kleine efficiëntieslagen leveren onder aan de streep erg veel op. En het enthousiasme van de collega’s in de buitendienst over de applicatie, verspreidt zich als een olievlek door de organisatie.”

Snelheid en flexibiliteit

Visser Assen en myBrand Conclusion werken nauw samen om OutSystems -applicaties tot een succes te maken. Via een DevOps-werkwijze wordt regelmatig afgestemd en beslist over het volgende project. Dit betekent geen vooraf afgebakende plannen, maar een flexibele werkwijze. “Natuurlijk hebben we een stip op de horizon waar we als organisatie naartoe willen”, vervolgt Siebrand. “Maar de kracht van low-code zit hem juist in de snelheid en flexibiliteit. Als we een optimalisatiekans spotten in onze processen, dan willen we daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Neem bijvoorbeeld het aanmaken van een debiteur. Voorheen werd dat door de afdeling administratie gedaan, maar daar ging onnodig veel tijd overheen. Nu kunnen collega’s op de vloer dit zelf. Het proces hebben we zoveel mogelijk geautomatiseerd, onder andere door een koppeling te maken met de Kamer van Koophandel. Zo is de kans op fouten minimaal en dat levert ons significante besparingen op.”

Onderzoeksrapport de meerwaarde van low-code in de digitale transformatie

Onderzoeksrapport

De meerwaarde van low-code in de digitale transformatie

Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen in low-code! Dit online onderzoek werd afgenomen onder 504 IT-beslissers en IT-beïnvloeders die werkzaam zijn in een organisatie met minimaal honderd medewerkers.

Download

myBrand Conclusion collega’s

Siebrand raakt niet uitgepraat over de applicaties die al zijn ontwikkeld. “Ik kan niet één applicatie benoemen waar ik het meest trots op ben. Iedere applicatie voegt iets toe binnen de organisatie en dat is precies waar we het voor doen. Denk aan het inboeken van instrumenten waarbij we nu gebruikmaken van barcodescanning. Maar ook de applicatie die directe verkoop vanuit het magazijn flink vereenvoudigt. De aanschaf van OutSystems is voor ons echt een hele goede zet geweest. En dat komt mede door de fijne samenwerking met myBrand Conclusion. De medewerkers voelen als collega’s. Het contact is erg persoonlijk en dat waardeer ik. Ze gaan mee in mijn enthousiasme en dat is fijn als je zo intensief samenwerkt. Ik kijk dan ook uit naar de mooie stappen die we samen nog gaan zetten voor Visser Assen.”

Avebe Klantverhaal SAP HR Forms SuccessFactors

Interesse of meer informatie over onze oplossingen of diensten?

We helpen je graag
Team OutSystems low-code myBrand Conclusion