Security & Privacy

De Human Firewall is de belangrijkste schakel

Adviesgesprek aanvragen
SAP Security

Security waar te beginnen

Door toenemende digitalisering, compliance en dreigingen van kwaadwillende is informatiebeveiliging voor elke organisatie steeds belangrijker. SAP applicaties behoren vaak tot de kroonjuwelen van het bedrijf, omdat deze vaak enorme waardevolle data bevat. Beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van deze data en applicatie is van essentieel belang.

In de praktijk blijkt er met name aandacht voor SAP autorisaties. Gelukkig zien we steeds vaker dat dit aan het veranderen is en zijn klanten zich steeds meer bewust van de overige beveiligingsrisico’s van SAP systemen.

myBrand heeft deze behoefte van klanten onderkent en biedt, naast haar standaard dienstverlening, een aantal additionele security diensten die klanten kunnen helpen om deze risico’s tot een acceptabel niveau te krijgen.

Standaard Security dienstverlening bij myBrand 

  • Up to date certificeringen zoals ISO27001:2013 en ISAE3402/SOC1
  • Een eigen security team bestaande uit een Information Security Officer en security medewerkers
  • Periodieke awareness training van haar medewerkers
  • Constant onderhoud en investeringen op infrastructuur om bij te blijven van de laatste ontwikkelingen van security

De additionele security diensten kunnen verdeeld worden over drie onderdelen:

1. Prevent

Maatregelen in deze categorie richt zich op het voorkomen van security incidenten. Je kunt hierbij aan maatregelen zoals bijvoorbeeld een firewall en virusscanner denken.

myBrand biedt voor SAP systemen de volgende diensten aan:

  • Vulnerability Management & Hardening voor SAP
    Encryptie voor SAP
2. Detect

Maatregelen in deze categorie richt zich op het detecteren van security incidenten. De laatste jaren zien we steeds meer een beweging van maatregelen die voorheen alleen gericht waren om security incidenten te voorkomen naar maatregelen die security incidenten daarnaast ook tijdig kunnen constateren. Klanten gaan er steeds vaker vanuit dat er security incidenten zullen optreden en dat het daarom belangrijk is om deze tijdig te kunnen constateren en onderzoek te kunnen verrichten.

myBrand biedt voor SAP systemen de volgende dienst aan:

  • Security Monitoring voor SAP
3. Respond & Recover

Maatregelen in deze categorie richt zich op het reageren op en herstellen van security incidenten. Je kunt hierbij denken een security incidentmanagement proces en restore en recovery activiteiten. In de reguliere dienstverlening van myBrand worden security incidenten geregistreerd en opgevolgd. De additionele SAP security diensten worden ook integraal geleverd van vanuit de myBrand dienstverlening. Zodoende wordt informatiebeveiliging volledig geborgd en opgevolgd vanuit de operatie.

Heijmans SAP ERP

"Heijmans bouwt met partner myBrand aan haar digitale snelweg. Gefundeerd op de myBrand Private Cloud en Solide SAP Service."

Hendrik-Jan Smaal | Chief Information Officer

ASICS SAP ERP

"myBrand is in Nederland de partner met de meeste ervaring in retail. En dat merken wij. Zij ondersteunen ons niet alleen op technisch vlak, maar ook op businessvlak. Ze begrijpen onze wensen en weten hoe je die moet vertalen naar de software.”

Paul John Bakker | Hoofd Global Enterprise Solutions

“Doordat er veel grote projecten lopen én op de planning staan, gingen we op zoek naar een partner voor de lange termijn. Die hebben we in myBrand gevonden.

Edwin Marrink | Business Process Manager

MBI Steenmeesters SAP ERP

"Door OutSystems als een flexibele schil om ons SAP-systeem heen te leggen, krijgen we de mogelijkheid om veel extra functies en mobiele schermen toe te voegen. Het team van myBrand ondersteunt ons hierin perfect."

Erwin Aarts | Supply Chain Manager

"myBrand heeft niet alleen technische expertise, maar ook domeinkennis. En - nog belangrijker - ze stellen zich op als partner. Ze volen zich verantwoordelijk voor het succes van het project."

Paul Slaats | Director R&D

Euro Shoe Group SAP ERP

De manier van communiceren en de werkwijze van myBrand sluiten naadloos op ons aan. myBrand heeft ervaring binnen de retail en beschikt over de benodigde technische kennis.

Guido Vanden Wyngaert | ICT manager

Bouwinvest SAP ERP

De keuze voor myBrand is voor ons van grote toegevoegde waarde. Ze hebben vanaf het eerste gesprek meegedacht waar hun toegevoegde waarde zit voor Bouwinvest.

Jacco Tool | Senior Business Process Analyst

Bakker International heeft een vliegende start kunnen maken dankzij essentiële aanpassingen in SAP die door partner myBrand in korte tijd zijn doorgevoerd.

Erwin van Cooth | CEO

Coop Supermarkten SAP ERP

Bij Coop is ook de samenwerking met myBrand Coöperatief.

Herco Boer | Financieel Directeur

Gazelle SAP ERP

myBrand weet als geen ander de vertaalslag vanuit de Gazelle business naar SAP te maken.

Fedde Wildenbeest | CFO

"Met OutSystems beschikken wij over een strategisch platform waarmee we nu en in de toekomst onze bedrijfsprocessen verder kunnen digitaliseren, terwijl we onze solide kern behouden. myBrand is de aangewezen partner om ons te helpen."

Wil Janssen | CFO

Marel & myBrand hebben een lange termijn relatie opgebouwd die is gebaseerd op toegevoegde waarde, wederzijds vertrouwen en transparantie.

Roy Coenders | Manager IT Applications

myBrand biedt, naast zorgeloze 24/7 SAP hosting, ook de juiste functionele ondersteuning voor onze global business processen.

Robert Lindhout | Global IT Manager

Grolsch SAP ERP

myBrand houdt SAP bij Grolsch onder de beugel, Cheers!!

Edwin den Ouden | IS Lead

Heijmans SAP ERP

“Met de succesvolle ontwikkeling van de OutSystems applicatie door myBrand hebben onze uitvoerders meer tijd gekregen voor hun kerntaak: het goed leiden van een bouwproject. Daar zijn ze voor opgeleid en daar krijgen ze energie van.”

Peter Verboort | Manager ERP-transformatie

myBrand is net als Fair Trade Original overtuigd van de meerwaarde van een duurzame relatie. In de praktijk blijkt dit uit alle facetten van de dienstverlening.

Bert Jongsma | Algemeen Directeur

Kawasaki SAP ERP

Kawasaki Power controlled with SAP Support of myBrand.

Frans Overwater | Corporate Finance

Boskalis SAP ERP

Boskalis creëert met partner myBrand nieuwe horizons. Ik voel me door myBrand ontzorgd!

Emiel Bogaarts | IT Service Manager ERP Services

CCV SAP ERP

“myBrand inspireert en kijkt vooruit. Ze hebben oog voor de toekomst.”

Jelle Jousma | Manager Application Services

CCV SAP ERP

“Het zijn stuk voor stuk goede consultants. Ze zijn bekwaam en bereid om een stap extra te zetten.”

Jelle Jousma | Manager Application Services

Compass Group SAP ERP

“Als wij op vrijdagmiddag met een groot probleem komen te zitten – wat slechts incidenteel voorkomt – wordt er direct hulp geboden waardoor het zaterdagmiddag is opgelost, laat je zien dat je een partner bent die verantwoordelijkheid neemt.”

Tim Hagenbeek | Manager Strategic Development & IT

Visser Assen SAP ERP

“Het is fijn dat myBrand een SAP-expert is, maar ook buiten de SAP-grenzen kijkt voor de best passende oplossing.”

Siebrand van Breden | Directeur