Meer dan de helft (54%) van de organisaties heeft een applicatiestrategie. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 IT-beslissers en -beïnvloeders over ontwikkelen in low-code, uitgevoerd in opdracht van SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion. Het overzichtelijk en beheersbaar houden van het applicatielandschap levert voor de meerderheid (56%) van de organisaties dan ook geen problemen op. Voor negen procent van de organisaties is dit wél een uitdaging.
Aanjager nieuwe softwareoplossing
Wanneer er behoefte is aan nieuwe software, is de IT-afdeling bij de meeste organisaties de grootste aanjager (60%), gevolgd door de business (30%). Bij slechts een klein deel van de organisaties (10%) wordt een softwareoplossing geïnitieerd door c-level. Bij het selecteren van nieuwe applicaties kiest de meerderheid (53%) van de organisaties bij voorkeur oplossingen van de leverancier van het ERP-systeem. Indien er een nieuwe applicatie wordt ontwikkeld, dan is het volgens bijna driekwart (72%) van de IT-beslissers en -beïnvloeders cruciaal dat de applicatieontwikkelaar de taal van de business begrijpt.
📝 ook interessant om te lezen
“Ruim één op de drie IT-beslissers verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling”
Gebruik low-code vermindert onderhoud IT-landschap
Als IT-beslissers en -beïnvloeders mogen kiezen uit een lijst met potentiële frustraties omtrent het IT-landschap, dan wordt als vaakst genoemd dat het IT-landschap complex (18%), onderhoudsintensief (14%) en te duur (14%) is. De frustratie over de intensiviteit van onderhoud is een stuk lager (7%) onder organisaties die gebruikmaken van een low-codeplatform.
“De frustratie over een complex, duur en onderhoudsintensief IT-landschap is een veel gehoorde klacht bij organisaties”, vertelt Jelle Hendriks, commercieel manager OutSystems bij myBrand Conclusion. Hendriks, “Een applicatiestrategie kan daar enorm bij helpen. Denk daarbij na over vaste afspraken omtrent het ontwikkelen van nieuwe applicaties of een standaardprocedure voor het beslissingsproces. Dit helpt organisaties om meer grip te krijgen op het IT-landschap en daarmee op de complexiteit en het onderhoud. En dat komt de flexibiliteit van de business uiteindelijk ten goede. Wat dat betreft valt er voor veel organisaties nog flink wat te winnen.”
Onderzoeksrapport
De meerwaarde van low-code in de digitale transformatie
Low-code groeit al een tijd binnen de IT-wereld, maar hoe staat het er nu echt voor? Dit...
Lees het volledige onderzoeksrapport