myBrand Conclusion verduurzaamt met verhuizing datacenters

myBrand Conclusion datacenter verhuizing 2023

Fysieke verhuizing verliep succesvol door unieke samenwerking

SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion heeft met groot succes twee datacenters verhuisd. Terwijl afgelopen november en januari twee volledige datacenters in vrachtwagens werden geladen en fysiek werden verhuisd, draaiden de systemen en productie van de betreffende klanten ongestoord door. myBrand Conclusion maakte dit unieke project tot een succes samen met hosting- en netwerkpartner Conclusion Mission Critical, hardware partner Fujitsu en Lupprians, specialist in het verhuizen van high-tech apparatuur.

Met de verhuizing vermindert myBrand Conclusion haar ecologische voetprint. De nieuwe toekomstbestendige datacenters scoren beter op het gebied van duurzaamheid als het gaat om energieverbruik en efficiëntie. Daarnaast bieden de nieuwe datacenters myBrand Conclusion meer flexibiliteit, wat aansluit op de behoefte van klanten om eenvoudiger te kunnen op- en afschalen.

Uitgebreide voorbereiding

Om de verhuizing in goede banen te leiden, heeft myBrand Conclusion verschillende partijen aangehaakt met ieder een eigen expertise. Conclusion Mission Critical is verantwoordelijk voor de housing en het netwerkbeheer van myBrand Conclusion en heeft bovendien zelf ervaring met een datacenterverhuizing. Daarnaast waren Fujitsu als hardware partner en Lupprians als specialist in het verhuizen van high-tech apparatuur betrokken. De verschillende partijen werkten maandenlang samen in een projectgroep en bereidden zo de verhuizing zorgvuldig voor. Van communicatie met klanten en het testen van de apparatuur tot het doorlopen van de route; alles werd tot in de puntjes uitgedacht.

Roel Knoppers, algemeen directeur bij myBrand Conclusion: “Ik kijk met grote trots en tevredenheid terug op de verhuizing van de twee datacenters. Ondanks dat de fysieke afstand maar tien kilometer betrof, was de verhuizing een flinke operatie. Dankzij een goede projectorganisatie en de juiste prioriteiten bij alle betrokken partijen, is het zeer succesvol verlopen. Gedurende het hele project zijn we transparant geweest richting klanten en hebben we ze optimaal ondersteund, om zoveel mogelijk vragen en spanning weg te nemen. Het projectteam heeft een topprestatie geleverd, waardoor onze klanten nauwelijks hinder hebben ondervonden van de verhuizingen. Met deze verhuizing hebben we ervoor gezorgd dat we de komende jaren toekomstbestendig zijn wat betreft continuïteit, flexibiliteit en de ecologische voetprint van onze datacenters.”

Ronald Weijs, operationeel verantwoordelijk voor SAP beheer bij myBrand Conclusion: “Ik ben ontzettend trots op het succesvolle verloop van de twee verhuizingen. We doen jaarlijks een uitwijktest, met deze verhuizing hebben we daadwerkelijk bewezen dat we gedurende lange tijd een datacenter kunnen missen. We kunnen dus grootschalig wijzigingen doorvoeren in het landschap, zonder dat klanten daar productiehinder van ondervinden. Met een projectgroep van ongeveer vijftig man hebben we maandenlang keihard gewerkt om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen en ik kan wel zeggen dat dat gelukt is.”