Bouwinvest kiest voor myBrand om groeiambitie te realiseren

bouwinvest

Bouwinvest, vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers, schakelt myBrand, SAP-dienstverlener en kennispartner in. Bouwinvest legt in dit kader de hosting, het functioneel en technisch beheer van de SAP-omgeving en aanverwante non-SAP applicaties neer bij myBrand. Bouwinvest is een groeiende en toekomstgerichte organisatie. Om aan de groeidoelstellingen te kunnen voldoen is het slim inzetten van IT-oplossingen erg belangrijk.

Gedreven door de strategische keuze om fondsen aan te bieden heeft Bouwinvest haar IT-strategie geüpdatet. Relevante principes uit de IT-strategie voor de keuze voor SAP en myBrand zijn: commerciële slagkracht door vernieuwing, vooroplopen met implementatie van wet- en regelgeving, het toekomstproof zijn van systemen en het bieden van continuïteit én flexibiliteit. Als eerste stap is middels een transitie de hosting ‘as-is’ overgebracht naar myBrand. Later dit jaar volgt een upgrade van de omgeving, zo mogelijk gecombineerd met de overgang naar het SAP S/4HANA platform. Vervolgens worden de nieuwe functionaliteiten uitgerold.

Jacco Tool, Senior Business Process Analyst bij Bouwinvest: “De keuze voor myBrand is voor ons van grote toegevoegde waarde. De organisatie combineert de robuustheid van SAP met een transparante en flexibele houding die we vanaf de eerste kennismaking als zeer prettig hebben ervaren. Ze hebben vanaf het eerste gesprek meegedacht waar hun toegevoegde waarde zit voor Bouwinvest. myBrand voldoet niet alleen aan alle certificeringseisen voor hosting en beheer, maar scoort ook hoog in het Giarte Outsourcing Performance Onderzoek op klanttevredenheid. Dit geeft vertrouwen dat we de komende jaren een grote stap voorwaarts zullen zetten in de kwaliteit van onze administratieve- en rapportageprocessen.

Marco Deckers, Relatiemanager bij myBrand: “Door een positieve klantreferentie uit de vastgoedmarkt, zijn wij in beeld gekomen bij Bouwinvest. Al snel werd duidelijk dat Bouwinvest en myBrand qua waarden en bedrijfsomvang goed op elkaar aansluiten. Bouwinvest heeft niet de wens om een ‘early adopter’ te zijn wat betreft systemen, maar wil vanuit gedegenheid vernieuwen en innoveren. Met de transitie naar myBrand en de hierop volgende HANA migratie ligt de focus in eerste instantie op techniek. Daarna leggen wij ons, samen met de business, toe op de verdere optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Met deze gefaseerde aanpak staat het belang van stabiliteit en relevantie voorop.”

Over Bouwinvest 
Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen, waarvan er drie open staan voor investeerders, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund. Het Healthcare Fund en het Hotel Fund worden op dit moment exclusief voor bpfBOUW beheerd, evenals de internationale investeringen. Internationaal belegt Bouwinvest in beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa, Noord-Amerika en Azië/ Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 8,5 miljard (ultimo 2016). Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl.