Coop zet belangrijke technologische stap met SAP HANA en CAR

Coop myBrand SAP hosting

Supermarktorganisatie brengt innovaties sneller in de praktijk 
Coop heeft de implementatie van SAP HANA en CAR succesvol afgerond. De snel groeiende supermarktketen met 260 winkels heeft hiermee een belangrijke technologische stap gemaakt en een solide basis gelegd voor verdere groei en innovaties. Coop profiteert voortaan van een snellere performance en real time (voorraad- en verkoop)sturingsinformatie. Met de SAP Run Live Truck, waarin SAP-consultants de nieuwe technologie inzetten voor interessante prototypes, is de afsluiting van het project luister bijgezet en een start gemaakt met concrete nieuwe apps voor de winkels.

Coop koos – als eerste foodretailer van Nederland – voor een complete migratie naar de nieuwe SAP HANA-technologie vanwege de continue groei van de organisatie. Dit vraagt om een betere performance van de automatiseringssystemen. Dankzij de implementatie opereert de organisatie sneller, zowel in de supply chain als in de winkel. Met de blik op de toekomst is bovendien een stevig fundament gelegd voor verdere groei. De verbeterde rapportagemogelijkheden bieden de mogelijkheid om adequate sturingsinformatie op een toegankelijke manier naar alle medewerkers in de organisatie te brengen.

Daarnaast zijn er met CAR nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waarmee de 260 Coop-winkels real-time inzicht kunnen krijgen en het aankoopgedrag van klanten beter geanalyseerd kan worden. Dit inzicht levert gedetailleerde informatie op waarmee Coop in de toekomst nog beter op de wensen van de klant in kan spelen, met een beter aanbod en rendement als gevolg.

Financieel directeur Herco Boer: “Dankzij deze technologische verbeteringen kan Coop volgende stappen maken, waarmee we onze strategie voor de toekomst faciliteren. Dankzij de uitstekende samenwerking met onze drie partners is dit omvangrijke programma in goede harmonie en succesvol afgerond. Er is, met medewerking van goede partners, een solide basis gecreëerd voor verdere ontwikkelingen, passend bij de ambities van Coop. Samen maak je ’t verschil”

SAP Run Live Truck
De implementatie van de SAP HANA-technologie vormt de basis voor verdere innovaties, waarmee Coop in de toekomst ook in staat is voorspellende analyses te maken. SAP-consultants hebben de organisatie geholpen met twee innovaties in de SAP Run Live Truck. Het team heeft gewerkt aan twee prototypes uit de winkeloperatie. Allereerst is er een mogelijkheid bedacht om de supermarktmanager voortaan exact te laten weten wanneer de vrachtwagen vanuit het distributiecentrum arriveert met inzicht in de exact geleverde colli-aantallen. Ook is er een systeem ontwikkeld waarmee de ‘hotspots’ in een winkel in kaart worden gebracht.

Samenwerkingspartners
Coop heeft voor het HANA-programma gekozen voor samenwerkingspartners met elk een eigen toegevoegde waarde: SAP als innovatie- en implementatiepartner, myBrand als hostingpartner en tevens beheer- en implementatiepartner en Move Beyond voor het programmamanagement en de regie namens Coop.