Eneco stapt over naar Microsoft Azure cloud

Eneco Case study SAP ERP

Op volle kracht naar een nieuwe digitale toekomst: Eneco stapt over naar de cloud om duurzame energie te leveren in heel Europa

Het benutten van de kracht van de wind en zon om groene energieoplossingen te creëren, is alledaags werk voor Eneco, het in Nederland gevestigde duurzame energiebedrijf. Naarmate het bedrijf groeide, kwam het echter voor een grote uitdaging te staan: het wilde zo efficiënt mogelijk duurzame energieoplossingen ontwikkelen, maar de aanwezige gegevensbestanden en infrastructuur waren complex en verouderd. In samenwerking met Microsoft en diens SAP-partner myBrand, onderdeel van Conclusion, nam Eneco zijn eigen lot in handen door zijn infrastructuur en systemen geleidelijk naar Microsoft Azure over te zetten.

Met 3.000 werknemers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vervult Eneco een voortrekkersrol op de energiemarkt, waar het samen met klanten en partners betaalbare oplossingen ontwikkelt die het besparen en zelf opwekken van energie mogelijk maken. Het bedrijf investeert ook in duurzame gasproductie en energieprojecten om de CO2- uitstoot te verlagen.

Eerder dit jaar begon Eneco een nieuwe koers uit te stippelen voor zijn technologieplatform. Een belangrijk doel was om het ITlandschap van de onderneming ‘toekomstbestendig’ te maken door over te stappen naar een cloudplatform dat meer flexibiliteit en innovatiekansen bood dan de bestaande lokale servers en legacy-omgeving.

Na een uitbestedingsprocedure werd Microsoft-partner Conclusion uitgekozen om de migratie te ondersteunen. Daarbij werd gekozen voor Microsoft Azure als het gewenste platform om de SAP-omgeving van het bedrijf te hosten.

Download case study