myBrand verhuist SAP Retail omgeving Intertoys naar public cloud

Intertoys SAP ERP Azure

Speelgoedretailer Intertoys heeft met hulp van myBrand zijn SAP-omgeving verhuisd naar de Azure cloud. Daarmee behoort Intertoys tot de eerste bedrijven die hun ERP-omgeving onderbrengen in de public cloud.

Als een van de eersten naar ‘SAP on Azure’

Intertoys maakte nog gebruik van het shared service center van moederbedrijf Mirage Holding. Omdat de infrastructuur end-of-life was, is de afspraak gemaakt om voor 1 juli 2020 de volledige IT-omgeving te migreren naar een ander datacenter. Voor de SAP Retail ERP-omgeving viel de keus op de Azure public cloud.

Intertoys schakelde myBrand, haar technisch en functioneel beheerpartner, in om de migratie te begeleiden. Robin Tichler, IT-manager bij Intertoys: “myBrand heeft een proven track record, zowel in datacentermigraties als in technisch beheer. Het zijn ervaren consultants die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Daarnaast maakt myBrand onderdeel uit van het Conclusion-consortium. De bedrijven die ons voorgingen met SAP in public cloud hebben zich door Conclusion laten begeleiden. Zij hebben alle specifieke kennis en ervaring in huis die je bij zo’n project nodig hebt.”

Project tijdens lock-down

Het contract werd begin 2020 getekend, de verhuizing moest voor 1 juli 2020 zijn afgerond. Dit betekende dat het leeuwendeel van het werk midden in de coronacrisis moest worden uitgevoerd. Dit leverde geen enkel probleem op, al het werk kon op afstand worden uitgevoerd, van de voortgangsbesprekingen via Teams tot het testen van de omgeving door Intertoys-medewerkers die thuis werkten.

Goede voorbereiding

De daadwerkelijke migratie vond plaats op zondag 24 mei. Dit is volledig volgens het draaiboek verlopen. Gert-Leo Bakker, Relatiemanager bij myBrand: “Het succes van een goede migratie schuilt in een gedegen voorbereiding. We hadden een heel strak draaiboek en een zeer uitgebreide risico-inventarisatie. Dat maakt dat je heel snel kunt schakelen als een risico zich voordoet. De paar technische issues die zich in de voorbereidingsfase voordeden, hebben we vlot kunnen verhelpen. Daardoor verliep de migratie zelf geruisloos en geheel volgens plan.”

Meer over dit project lees je hier: https://mybrand.nl/intertoys-verhuist-sap-omgeving-naar-public-cloud/

Lees meer over dit project

Geef een reactie