myBrand migreert fabriek Ausnutria naar SAP

SAP ERP Ausnutria fabriek

Snelle groei Ausnutria vereist uniforme IT-omgeving

Producent van hoogwaardige baby- en kindervoeding Ausnutria digitaliseert haar processen op basis van SAP ERP software. Het hoofdkantoor, de vier fabrieken in Nederland en de verkoopkantoren in negen landen wereldwijd zullen allemaal gaan werken met SAP. Na de livegang in Heereveen en Leeuwarden, volgt nu de SAP roll-out naar de fabriek in Kampen. Dit project wordt begeleid door myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner.

Uniformeren belangrijk door snelle groei

Het Nederlands-Chinese bedrijf Ausnutria maakt melkpoeder en flesvoeding op basis van geitenmelk en biologische koemelk onder de merknamen Kabrita en Neolac. Het snelgroeiende bedrijf produceert met name voor de export en heeft afzetmarkten wereldwijd. Om de snelle groei beter te ondersteunen, wil het bedrijf wereldwijd gaan werken met SAP als platform voor het standaardiseren van processen, het delen van data en het verbeteren van de traceability.

Never waste a good crisis

Kort voor de intelligente lock-down van ons land tekende Ausnutria het contract met myBrand. Het project was nog maar net gestart toen thuiswerken de norm werd en alle face-to-face afspraken werden afgezegd. Toch vormde dat geen belemmering, zegt Barber Eegdeman, CFO bij Ausnutria. “Sterker, de coronacrisis werkte misschien wel in ons voordeel, omdat mensen in tijden van crisis nog meer gericht zijn op samenwerken en effectief vergaderen. De inhoud stond centraal en politieke discussies bij de koffiemachine bleven achterwege. Voor de meeste besprekingen werkt Microsoft Teams prima.”

Proceskennis is cruciaal

Ausnutria heeft myBrand gevraagd de implementatie te begeleiden vanwege de ervaring die myBrand heeft met productie en zuivel. “Ze spreken onze taal, ze begrijpen onze processen en voelen heel goed aan wat er nodig is om dit project tot een succes te maken”, zegt Eegdeman. Hij noemt het een veranderproject met een IT-kant. Verandermanagement heeft betrekking op het wereldwijd uniformeren en standaardiseren van processen en de impact daarvan op de organisatie. De IT-component betreft met name de integratie van SAP in de rest van het systeemlandschap.Eegdeman: “myBrand begrijpt op beide vlakken wat er nodig is om dit een succes te maken.”

Linda Beukers, Directeur Projecten bij myBrand: “Ausnutria is een snelgroeiend, toekomstgericht bedrijf. Men begrijpt dat het in deze fase cruciaal is om processen wereldwijd te uniformeren en te zorgen voor draagvlak door het project de juiste prioriteit te geven. Dat draagt zeker bij aan onze soepele en vlotte samenwerking.”

In verband met een onderhoudsslot van de fabriek in Kampen, staat de livegang gepland op 1 januari 2021.

Webinar

In een virtuele tafelsessie ging myBrand in gesprek met Robin Tichler, IT Manager van Intertoys, en Barber Eegdeman, CFO van Ausnutria, over business in tijden van ‘het nieuwe normaal’. Deze webinar is terug te kijken via: https://mybrand.nl/projecten-gaan-door/

Webinar terugkijken