Ook een app binnen één week?

App development SAP

Wist je al dat jouw organisatie ook de mogelijkheid heeft om binnen één week een nieuwe mobiele app te ontwikkelen én live te brengen voor jou en jouw collega’s? En niet zomaar een app, maar een die volledig integreert met bijvoorbeeld een aanwezig SAP backend-systeem. Wij konden het eerst ook moeilijk geloven en vonden het uiteraard erg spannend om zo’n uitdaging aan te gaan met onze klanten, maar het is ons uiteindelijk gelukt! We bouwden een gebruiksvriendelijke en volledig werkende app met behulp van het OutSystems Low-Code-ontwikkelplatform.

sap mobile platform

Wat voor app?

De bovengenoemde uitdaging ging myBrand aan met een technische multinational op het gebied van assetintegriteit. Samen ontwikkelden we een mobiele iOS/Android app waarmee medewerkers eenvoudig de ontvangst van afgeleverde goederen kunnen registreren. De app haalt de volledige bestelling op uit het SAP-systeem, waarna de medewerker de order kan controleren op volledigheid en kwaliteit. Ook de pakbon van de levering kan als bewijs en archivering worden ingelezen met de app en worden terug gestuurd naar SAP. Mocht er dan nog sprake zijn van een beschadiging (of andere vorm van manco), bijvoorbeeld door het vervoer, dan kan er ook een foto worden gekoppeld aan de bestelling om via een automatische e-mail de afdeling die de bestelling heeft geplaatst te attenderen op dit feit.

Hoe is het ons gelukt?

Bij myBrand halen we graag alles uit de kast om tot de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossing te komen. Via onze Agile aanpak en onze unieke Storyboarding-sessies (onderdeel van de Design Thinking methodiek) krijgen we gezamenlijk een perfect beeld van de wensen van de eindgebruikers en het daarbij behorende einddoel voor jouw business. Aan de hand van onze verzamelde informatie maken we een semi-realistisch prototype/mockup. Deze vormt de basis voor de uiteindelijk te bouwen 100% klant specifieke OutSystems-applicatie.
Ook bouwen we bij myBrand graag in één keer het ‘juiste’ en daarom valideren we onze ontwerpbeslissingen (o.b.v. het prototype) gedurende het project meerdere malen met de eindgebruikers, om op die manier het beste eindresultaat te behalen.

Na enkele dagdelen staat het concept voor de mobiele app als een huis en is het alleen nog maar een kwestie van ontwikkelen. Het OutSystems-platform zorgt er op zijn beurt voor dat deze ontwikkeling in een razend tempo kan worden gedaan door onze professionele ontwikkelaars.

rapid sap mobile development

Sneller en beter

Je kunt dus blijkbaar in één enkele week een mobiele app ontwikkelen. Is het dan niet eens tijd voor een nieuwe strategie? Wij zien vanuit myBrand dat steeds meer klanten kiezen voor een Low-Code ontwikkelplatform als OutSystems om hun IT-projecten sneller, goedkoper en gemakkelijker te realiseren en op deze manier de time-to-market te verkorten én de innovatiekracht te vergroten.

Voordelen van Low-Code development:

 • Snellere time-to-market
  Low code development is tot zes keer sneller dan traditionelere softwareontwikkeling en hierdoor kan de tijd tussen releases fors worden teruggedrongen.
 • Hogere kwaliteit
  Gebruikers worden meer en vaker betrokken bij het ontwikkelproces, waardoor hun feedback makkelijker en sneller kan worden verwerkt. De software wordt zo kort iteratief verbeterd en het ontwikkelproces wordt hierdoor transparanter.
 • Gebruiksvriendelijker
  OutSystems biedt standaard een gereedschapskoffer met ontzettend veel out-of-the-box gebruiksvriendelijke bouwstenen. Onze ontwikkelaars doen daar graag nog een schepje bovenop, door ook hun user experience (UX) kennis en expertise in te zetten om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.
 • Eenvoudiger
  Door de nieuwe manier van programmeren (drag-and-drop) wordt de drempel voor bijvoorbeeld de business verlaagd om ook zelf met een low code platform aan de slag te gaan. Ook het beheer is een stuk eenvoudiger, omdat de meeste Low-Code-platforms in de cloud draaien.

Door de juiste aanpak en de uitgebreide SAP-kennis van myBrand te combineren met een flexibel Low-Code-platform als OutSystems, ontwikkelen wij voor onze klanten in een razend tempo de beste apps.

Geïnteresseerd of geïnspireerd geraakt? Ik nodig je graag uit op de koffie om eens van gedachten te wisselen over Low-Code en OutSystems.