Digital Supply Chain

SAP S/4HANA

SAP Supply Chain management

Één geïntegreerd ERP-systeem om bedrijfsprocessen eenvoudig en snel af te handelen.

Meer informatie

SAP S/4HANA is een ERP-oplossing (Enterprise Resource Planning) en een informatie- en managementsysteem waarin je als organisatie onder andere logistieke, administratieve en financiële, bedrijfsgegevens invoert. In één geïntegreerd ERP-systeem is het mogelijk om al deze bedrijfsprocessen eenvoudig en snel af te handelen. Gegevens worden maar één keer ingevoerd en daarmee is er ook maar één waarheid (Single Source of Truth). SAP noemt dit de Intelligent Enterprise wat ook als SaaS-oplossing (Software as a Service) wordt aangeboden.

Deze manier van werken geeft je de mogelijkheid en wendbaarheid om nieuwe innovatieve oplossingen te adopteren, waarmee je als organisatie efficiënter en onderscheidend kunt zijn naar de markt. Denk hierbij aan Internet of Things (IoT), BlockChain, Machine Learning, Advanced Analytics en het gebruik van een Low-Code platform, waarmee je Apps snel kunt ontwikkelen op deze ERP laag.

  • Geïntegreerd Manufacturing Execution
  • System Planning, beheer en optimalisatie van uw productie
  • Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossingen
  • Realtime IoT- en manufacturing analytics
  • Productkwaliteitsbeheer en compliance

Hoe tevreden zijn je klanten?

myBrand is in Nederland een vooruitstrevende SAP-dienstverlener die nadrukkelijk de verantwoordelijkheid neemt om een effectieve ondersteuning van de bedrijfsvoering bij jouw organisatie te realiseren door de toepassing van SAP functionaliteit. myBrand is ontstaan vanuit een ambitie: “werken bij een organisatie waar je zelf klant van wil zijn”, met daaraan gekoppeld een duidelijke missie het zijn van de best gewaardeerde SAP dienstverlener van Nederland. Dit doen we vanuit 3 vestigingen in Apeldoorn, Geertruidenberg en Nederland.

Eén van onze focusgebieden is de productiebranche (manufacturing), waarin we de afgelopen 15 jaar met 375 Nederlandse SAP consultants ruim 150 klanten, waarvan 40 productieorganisaties, bedienen. Door het aangaan van lange termijn relaties met onze klanten ontwikkelen we een partnership en customer intimacy, waardoor de kennis van bedrijfsprocessen en SAP inrichting wordt geborgd. Dit zorgt voor een hoge mate van continuïteit. Hierdoor zijn we als geen ander in staat om proactief mee te denken over veranderingen en innovaties om SAP te laten aansluiten bij de productieprocessen van jou als klant.

SAP ERP S4HANA
SAP Gold Partner
SAP S4HANA

Kun je snel inspelen op nieuwe marktontwikkelingen?

De productiebranche is een dynamische markt waar momenteel veel gebeurt. De branche ziet zich geconfronteerd met fluctuerende marktcondities, denk hierbij aan de Brexit, de impact van de Corona crisis en de invloed van social media. Bedrijven stellen de klanten centraal, dit vraagt een snellere time to market en leidt tot kortere product life cycles. Klanten worden veeleisender en vragen om geïndividualiseerde producten en diensten. Ook vragen klanten steeds meer om een volledige dienst in plaats van alleen een product. Dit heeft ook invloed op de samenwerking met andere bedrijven binnen de productieketen, zoals (global) tracebility, elektronische berichten uitwisseling voor in- en verkoop en cross platform planning.

De snelle technologische ontwikkelingen bieden bedrijven mogelijkheden die er vroeger niet of nauwelijks waren. Door de verregaande digitalisering is de hoeveelheid data die bedrijven tot hun beschikking hebben enorm genomen (big data). De toepassing van sensoren in het productieproces (IoT) biedt veel kansen om het productieproces verder te optimaliseren. Integratie tussen bedrijfsapplicaties en naar de buitenwereld (klanten, leveranciers, consumenten) worden steeds belangrijker en beter ondersteund door middleware oplossingen. Mobiele toepassingen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en doen steeds meer hun intrede bij bedrijven, zowel voor bedrijfsinterne toepassingen als voor klanten en leveranciers. Lowcode oplossingen zoals Outsystems maken het mogelijk om zeer snel op veranderende marktcondities in te spelen. Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich razendsnel en wordt steeds meer toegepast bij productiebedrijven. In-memory databases maken real-time analyses en decision-making mogelijk waardoor het productieproces verder wordt geoptimaliseerd. Technologische ontwikkelingen brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee; security en maatregelen voor de bescherming van persoonsgegevens (AVG) worden steeds belangrijker.

Deze trends vragen om flexibele en goed ingerichte IT organisatie die productiebedrijven optimaal kunnen ondersteunen. Daarnaast beschikken bedrijven over een veelheid aan applicaties, schaduwtoepassingen in bijvoorbeeld Excel, de toepassing van verouderde (minder gebruiksvriendelijke) technieken. Al deze aspecten bemoeilijkt het snel inspelen op trends.

Wat biedt myBrand

myBrand kan productiebedrijven helpen om in te spelen op bovenstaande trends. myBrand heeft meer dan 15 jaar ervaring in de productiebranche en heeft meer dan 40 productiebedrijven als klant. Met de nieuwste versie van SAP (S/4HANA) worden bedrijfsprocessen en productieprocessen in het bijzonder zeer goed en integraal ondersteunt. SAP heeft meer dan 40 jaar ervaring in de productiebranche en biedt haar klanten uitgebreide functionaliteit. Deze ruime ervaring en de grote hoeveelheid klanten betekent ook dat SAP in de loop der jaren best practices heeft ontwikkeld voor haar klanten. Voor nieuwe SAP klanten betekent dit dat bij de implementatie het wiel niet opnieuw hoeft worden uitgevonden. De in-memory database van SAP (‘HANA’), maakt real-time inzichten mogelijk waardoor productie processen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Een zeer groot aantal mobiele toepassingen (‘Fiori’) is standaard aanwezig en direct toepasbaar. Integratie met klanten, leveranciers en consumenten wordt standaard ondersteund. Ook voor de integratie met sensoren biedt SAP standaard oplossingen.

myBrand heeft gekozen voor Outsystems en Mendix als lowcode oplossingen. Met deze oplossingen kunnen zeer snel webapplicaties en mobiele toepassingen worden gerealiseerd. Zowel Outsystems als Mendix bieden standaard connectoren voor de integratie met SAP S/4HANA waardoor een naadloze integratie wordt gerealiseerd.

Voor de hosting van S/4HANA biedt myBrand zowel een Private als Public Cloud oplossing met een zeer hoge beschikbaarheid, zero data loss in geval van een verstoring en uitstekende performance. Hierdoor wordt de continuïteit van de bedrijfsvoering van de klanten gewaarborgd.

Voor de implementatie van S/4HANA maakt myBrand gebruik van de SAP Activate projectmethodiek. Deze Agile methodiek is aangevuld met de best practices van myBrand. Uitgangspunt bij de implementatie van SAP S/4HANA is de toepassing van standaard SAP functionaliteit (‘fit to standard’). Hierdoor wordt voorkomen dat de implementatie de geplande doorlooptijd en het budget overschrijdt. Door de toepassing van standaard SAP kost het geen extra kosten om gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen van SAP en zijn de beheerkosten laag.

Interesse of meer informatie? Neem contact met ons op.

Inschrijfformulier niet zichtbaar? Probeer dan deze pagina te open in een andere webbrowser zoals Google Chrome.

Lees onze klantverhalen

The Transform Shop logo wit oranje

myBrand en MBI digitaliseren processen met OutSystems voor 15% tijdwinst

Betonproducent MBI schakelt de hulp in van myBrand, SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner, om haar bedrijfsprocessen te digitaliseren.

Lees klantverhaal
The Transform Shop logo wit oranje

myBrand ondersteunt Pure Ingredients met OutSystems-applicaties

Pure Ingredients, producent van halal snacks en maaltijden, heeft myBrand ingeschakeld voor de ontwikkeling van drie bedrijfskritische applicaties met behulp van het low-code platform OutSystems.

Lees klantverhaal
The Transform Shop logo wit oranje

Heijmans uitvoerders werken 25% efficiënter dankzij nieuwe projectmanagementtool

Bouwbedrijf Heijmans heeft myBrand, SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner, ingeschakeld voor de ontwikkeling van een nieuwe projectmanagementtool voor uitvoerders.

Lees klantverhaal