Wat is SAP ERP S/4HANA?

SAP ERP S4HANA

SAP S/4HANA is de nieuwste release van het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem van SAP, wat is gebaseerd op het HANA ‘in-memory’ platform. Deze laatste ontwikkeling van SAP S/4HANA ondersteunt zowel cloud-, hybride als on-premise implementaties en bedient inmiddels meer dan 25 verschillende branches. S/4HANA is tevens het platform waarbinnen SAP haar nieuwste technologische innovaties ontwikkelt. Innovative oplossingen, zoals machine learning, IoT, Artificial intelligence en predictive analytics, zijn verwerkt in de digital core van S/4HANA. De functionaliteiten van S/4HANA, veelal gebaseerd op ‘best-practices’, bieden organisaties meer flexibiliteit en innovatiekracht om zo voorop te kunnen lopen in hun branche.

📝 ook interessant om te lezen: “Wat moet je weten over SAP S/4HANA?

De huidige markt verandert in hoog tempo. Het waarborgen van de continuïteit vormt daarbij een grote uitdaging voor iedere organisatie. Flexibiliteit en innovatiekracht zijn hierin van cruciaal belang, dankzij S/4HANA wordt dit optimaal ondersteund.

Een belangrijke kracht van S/4HANA is dat het multiplatform is. Het maakt niet uit waar en hoe het moet worden gehost. On-premise in het eigen datacenter, binnen de myBrand Private Cloud, via de SAP Cloud of in een publieke cloud, zoals Azure, AWS of Google Cloud. Door het systeem radicaal te stroomlijnen worden bedrijfskosten beter inzichtelijk en zijn besparingen eenvoudiger te realiseren. Momenteel gebruiken wereldwijd reeds meer dan 1.300 organisaties S/4HANA en zullen er in de komende jaren nog meer volgen. De meeste bedrijven verwachten rond 2023 de upgrade naar S/4 te gaan realiseren.

SAP S4HANA conversie whitepaper
Whitepaper

SAP S/4HANA conversie

In 2027 is het zover. Dan wordt SAP ECC niet langer ondersteund. Conversie lijkt een tijdrovend traject. Maar… er liggen mooie kansen in het verschiet.
Downloaden

SAP HANA Database

Een HANA database heeft een beter datamodel waardoor jouw ERP-systeem beter en sneller kan functioneren. Waarom HANA essentieel is:

  • Één ’table’ die gelezen wordt in kolommen en niet in rijen;
  • HANA is in-memory;
  • Één data store;
  • Geen overtollige gegevens;
  • Geen vergrendeling;
  • Volledige granulariteit voor alle processen.

SAP Fiori in S/4HANA

SAP’s browser gebaseerde Fiori applicaties zijn volledig geïntegreerd in S/4HANA, waardoor een optimale en gebruikersgerichte werkervaring ontstaat voor veelgebruikte functies. Ontwerpers en ontwikkelaars creëren met de tools en richtlijnen sneller dan ooit apps voor elk gewenst platform. Daarnaast levert deze nieuwe interface zowel makers als gebruikers een consistente en innovatieve ervaring. Met SAP Fiori worden nieuwe ideeën in hoog tempo omgezet in geweldige apps.

sap s4hana responsive
  • Realtime productbeschikbaarheid terwijl uw klanten bestellen
  • Stroomlijn je supply chain met live material requirements planning en realtime inkoopaanvragen
SAP ERP S4HANA Simulation Game

SAP S/4HANA Simulation Game

Samen met jouw organisatie organiseren wij op maat een interactief evenement rondom SAP S/4HANA waarbij we jou en je collega’s meenemen in de wereld van S/4HANA. Tijdens deze game run je je eigen bedrijf hands-on in een S/4HANA systeem. 

Ervaar SAP S/4HANA
  • Voorkom vertragingen in de levering door predictive analyses en minimaliseer vervolgens de impact met intelligente sanering
  • Voldoe aan financiële en bedrijfsrapportagevereisten met actuele, toekomstgerichte analyses
SAP ERP Software
S4HANA Jeroen Kerkhof

Jeroen Kerkhof
S/4HANA Expeditieleider bij myBrand Conclusion