Waarom je de SAP licentiemeting niet zelf moet doen

SAP licentie kosten

De complexiteit van het SAP licentiemodel komt tijdens de jaarlijkse SAP licentiemeting naar boven. In mijn vorige blog gaf ik 5 tips om het licentiemodel beter te begrijpen. In deze blog ga ik dieper in op de SAP licentiemeting.

In de licentieovereenkomst die je met SAP aangaat staat onder andere dat SAP kan verzoeken om een licentiemeting uit te voeren. Eng? Welnee. Deze check up zou niet voor verrassingen moeten zorgen, maar juist voor een bevestiging dat jij jouw systemen op de afgesproken manier gebruikt.

Loop jij er echter tegen aan dat je niet de juiste kennis hebt van het systeem of de contracten, doe je alleen het userbeheer en heb je geen zicht op de overige zaken, of kun je simpelweg niet de aandacht geven aan het proces die je er eigenlijk aan zou willen geven? Ik licht graag een tip van de sluier op hoe myBrand het licentiemeting-proces heeft ingericht.

Stap 1: Kennismaking

Een goede kennismaking is onontbeerlijk. In de eerste plaats om elkaar eens diep in de ogen te kunnen kijken en om goede afspraken over het proces en de doorlooptijd te maken. In de tweede plaats om een duidelijk beeld te krijgen van het SAP-landschap, de licentiecontracten, -aantallen en -afspraken.

Stap 2: De proefmeting

Verrassingen zijn vervelend, maar kunnen vaak voorkomen worden. Tijdens de proefmeting bespreken we samen de resultaten van een eerste meting. Op die manier krijg je het inzicht in het daadwerkelijke gebruik, welke aanpassingen er nog gedaan moeten worden en of er nog andere bijzonderheden uit de meting blijken. Dát voorkomt verrassingen.

Stap 3: De definitieve licentiemeting

De afronding van het proces. Alle users staan goed, er is een duidelijk beeld bij de bijzonderheden en eventueel zijn er SAP licenties aangeschaft om compliant te zijn. De licentiemeting kan naar SAP.

Tot slot

De inkoop van SAP licenties, het verrichten van de metingen en het voeren van een goede contractenadministratie kost tijd en vereist inzicht. myBrand als VAR kan je daarbij als geen ander ondersteunen. Dit doen wij omdat wij veel ervaring hebben met deze onderwerpen. Benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je graag eens sparren over dit onderwerp? Neem contact met me op via het contactformulier.

 

Yvan-Hopmans-SAP-Licenties-myBrand Yvan Hopmans | SAP Licenties myBrand | LinkedIn profiel