Zamro, online groothandel voor technische onderdelen en gereedschappen voor de professional, legt implementatie, hosting en beheer van de SAP S/4 HANA-omgeving in handen van myBrand, SAP-dienstverlener en kennispartner. Zamro maakt vanaf haar start een jaar geleden een forse groei door. Een ijzersterk technisch fundament is hierbij van cruciaal belang. De organisatie heeft als ambitie om binnen vijf jaar een Pan-Europese speler binnen MRO en e-commerce te zijn. Op dit moment is Zamro actief in Nederland, België en Duitsland.

Bij deze greenfield implementatie is gekozen voor SAP S/4 HANA. Dit systeem sluit het beste aan bij de groeidoelstellingen van Zamro. De voornaamste processen die in SAP S/4 HANA draaien hebben betrekking op de financiële administratie en de supply chain. myBrand is dankzij positieve referenties terechtgekomen in het keuzetraject voor implementatie en beheer. Doorslaggevend in de keuze waren de kennis van de industrie en het e-commerce platform waarop Zamro draait. Daarnaast had myBrand ervaring met soortgelijke businessmodellen.

David Peters, Head of Finance bij Zamro: “Om de ambitieuze doelstellingen van Zamro te behalen, is het werken met moderne en bewezen technologie een vereiste. In myBrand zien wij een goede partner voor dit implementatietraject. Wij zijn deze samenwerking dan ook aangegaan met het oog op een langetermijnrelatie. Het enthousiasme binnen het Zamro team sloeg vrijwel direct over op myBrand, waardoor we als één team werken aan hetzelfde bedrijfsbelang. Ik heb er vertrouwen in dat myBrand de aangewezen partij is om mee samen te werken aan het verwezenlijken van onze groeidoelstellingen.”

Gert-Leo Bakker, Relatiemanager bij myBrand: “Het is mooi om aan het begin van het bedrijfssucces van Zamro te staan. Doordat ons klantportfolio bestaat uit zowel jonge als gevestigde bedrijven, kunnen we ervaringen en kennis vanuit beide typen organisaties uitwisselen. De groei van Zamro vereist een doeltreffende samenwerking, waarin we elkaar voortdurend scherp houden. Het is daarbij van belang om in alle openheid kritisch naar elkaar te blijven. Een goed werkend en naar wens ingericht systeem vormt een belangrijke basis voor een succesvolle business.” 

Over Zamro
Zamro is dé online groothandel die de technische vakman helpt het juiste gereedschap of technische onderdeel te vinden voor elke toepassing. De webshop biedt 550.000 kwaliteit producten, van O-ring tot werkbank. Met makkelijke vindbaarheid van producten, een goede, transparante prijs en bezorging op maat maakt Zamro het leven van de technische professionals makkelijker. Klanten zijn technische professionals in het MKB in onder meer de metaal- en agrarische sector en in het machineonderhoud bij kleine productiefaciliteiten. Zamro is in 2016 opgericht door Floris-Jan Cuypers en Eric Croon. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Oosterdokstraat in Amsterdam. Inmiddels werken er ruim 60 medewerkers bij Zamro en is de start-up ook actief in België en Duitsland. Meer informatie is te vinden op www.zamro.nl. Zamro op: LinkedIn