Boerschappen slaat efficiëntieslag met myBrand Conclusion als partner

Boerschappen OutSystems

OutSystems IT-fundament biedt de nodige flexibiliteit

Maaltijdboxenleverancier Boerschappen verhoogt efficiëntie en flexibiliteit door het ontwikkelen van een nieuwe kernapplicatie met OutSystems. De scaleup-organisatie werkt hiervoor samen met SAP- en OutSystems-dienstverlener en -kennispartner myBrand Conclusion, onderdeel van Conclusion. Met het IT-fundament beschikt de organisatie nu over één waarheid omtrent getallen, wat enorm veel tijd, discussie en verspilling scheelt. Daarmee kan de organisatie nog beter haar missie verwezenlijken: het ontwikkelen van een nieuwe, ultrakorte voedselketen die deugt voor alle betrokken partijen.

Zelf ontwikkelen met low-code

Voorheen werkte Boerschappen met een managementsysteem, aangevuld met Excelsheets. Dat paste niet meer bij de complexiteit van de processen. Een toekomstbestendig fundament is nodig om het proces van inkoop, distributie, productie en verkoop te managen. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het door myBrand Conclusion gebouwde ERP-systeem, waarvoor het ontwikkelplatform OutSystems wordt gebruikt. Boerschappen koos er bewust voor om de backend zelf te ontwikkelen, zodat de software kan meebewegen met de richting waar het bedrijf naartoe gaat.

Anouk van Doorn, product owner bij Boerschappen, vertelt: “Als bedrijf zien we overal kansen. Daarom testen we graag op kleine schaal, om vervolgens door te pakken als het een succes is. Dat betekent dat we nu nog niet kunnen zeggen waar we over een paar jaar staan. Omdat we wel willen dat ons ERP-systeem met ons meebeweegt, past zelf laten ontwikkelen in low-code zo goed bij ons. We willen geen softwaredevelopers in dienst, maar samenwerken met partners die een verlengstuk zijn van ons bedrijf. myBrand Conclusion is zo’n partner die onze organisatie goed begrijpt en meedenkt. Hun flexibele houding heeft absoluut bijgedragen aan het succes van dit project.”

Boerschappen OutSystems applicatie
Boerschappen OutSystems applicatie
Boerschappen OutSystems applicatie
Boerschappen OutSystems applicatie

Ties Brukx, OutSystems solution architect bij myBrand Conclusion: “Voor een organisatie als Boerschappen geldt vaak dat een zelf ontwikkelde ERP-oplossing het beste aansluit op de identiteit van de organisatie. Als je de backend zelf ontwikkelt of laat ontwikkelen, blijft de ruimte bestaan om in de toekomst een bepaalde richting op te bewegen die nu nog onbekend is. Door te ontwikkelen in low-codeplatform OutSystems, blijft het project overzichtelijk en behapbaar, maar kan de software wel volledig aangepast worden op de wensen van de klant. We zijn blij dat we Boerschappen hiermee hebben geholpen. Met het IT-fundament waaraan we hebben bijgedragen, beschikken ze over de flexibiliteit in hun backend die ze nodig hebben om als scaleup verder te groeien en ontwikkelen.”

Klantverhalen

Boerschappen ontwikkelt IT-fundament met OutSystems

Een startup moet nog veel ontdekken en kan nog alle kanten op bewegen. Kies je dan voor...

Lees het volledige klantverhaal