Conclusion helpt Eneco naar de cloud voor duurzame energie in heel Europa

Eneco SAP ERP windpark

Utrecht, 18 maart 2019 – Energieleverancier Eneco is in samenwerking met IT-dienstverlener Conclusion overgestapt naar de cloud om de transitie naar duurzame energie in de volgende versnelling te zetten. Het energiebedrijf heeft als doel om zo efficiënt mogelijk duurzame energieoplossingen te ontwikkelen, waardoor het voor het verbeteren van de snelheid en flexibiliteit een logische stap was om naar de cloud te migreren. In samenwerking met Conclusion nam Eneco haar lot in eigen handen en zette zij haar SAP-omgeving over naar Microsoft Azure. Met de vooruitziende beslissing om het SAP-landschap te transformeren, zet Eneco stappen richting een innovatieve toekomst waarbij de inherente voordelen, zoals flexibiliteit en schaalbaarheid, van de cloud worden gebruikt om op duurzame wijze energie te creëren uit natuurlijke bronnen.

Technologie als drijvende kracht
Door de migratie naar de cloud heeft Eneco een sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van de beperkte flexibiliteit van de vroegere lokale infrastructuur. Daardoor kan Eneco blijven concurreren in de markt en productiever zijn en is er meer ruimte om te focussen op duurzaamheid en innovaties. Hoewel het platform nog maar net in gebruik is, profiteert Eneco al van de vele voordelen. De volledige migratie verkort de tijd die het kost om financiële rapportage aan het einde van de maand af te sluiten van enkele dagen naar enkele minuten. Ook is het IT-team nu in staat om snel pilotprojecten te ontwikkelen en een ‘proof of concept’ te presenteren aan zakelijke klanten. Kortom: Eneco kan technologie nu gebruiken als drijvende kracht voor al haar zakelijke activiteiten.

Samenwerking aan de basis van succes
Het project is onder andere succesvol zijn vanwege de nauwe samenwerking van het team van Conclusion met de IT-teams van Eneco en met alle leveranciers. Bovendien profiteerde Eneco van de multidisciplinaire teams van Conclusion. Het IT-bedrijf heeft 23 dochterondernemingen met ieder een eigen specialisme. Hierdoor had Eneco toegang tot alle benodigde expertise voor de snelle migratie.

Sander van Steenis, Manager Business Technology bij Eneco: “De transitie naar duurzame energie kan alleen plaatsvinden met een flexibel en schaalbaar IT-landschap. De cloud-omgeving van Microsoft biedt ons die voordelen waardoor wij nog beter op duurzame wijze energie kunnen creëren uit natuurlijke bronnen. Door de enorme inzet en uitgebreide kennis van het team van Conclusion hebben wij zonder problemen een enorme migratie kunnen afronden. Dankzij hen zijn we klaar voor de toekomst!” Maximilian Ebenhoch, innovation architect bij myBrand, onderdeel van Conclusion: “De afweging om wel of niet over te gaan naar de cloud is eigenlijk overbodig als je de reisleider wil zijn naar een duurzame toekomst. Het nieuwe platform biedt Eneco de vrijheid en flexibiliteit die nodig zijn om hun ambities te realiseren. Ik ben trots dat we daar met het team van Conclusion een bijdrage aan konden leveren.”