MBI kiest myBrand voor verdere ontwikkeling SAP-omgeving

MBI

Geertruidenberg, 26 januari 2015 – MBI, de grootste betonsteenproducent van Nederland, kiest SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand voor het verder ontwikkelen van hun SAP-omgeving. Met deze samenwerking wil MBI meer halen uit haar ICT. De keuze voor myBrand is gebaseerd op de expertise op het gebied van SAP en de goede relatie die vanaf het begin voelbaar was. De SAP-omgeving wordt sinds 1 januari 2015 gehost door myBrand en werkt nu al sneller en beter. Hierdoor wordt MBI ontzorgd op het gebied van service en onderhoud. Daarnaast gaat myBrand MBI helpen om steeds meer processen in SAP vast te leggen, zodat SAP leidend wordt in de gehele bedrijfsvoering.

myBrand heeft de SAP-omgeving van MBI gemigreerd naar de eigen private cloud en verzorgt het functioneel en technisch support. Ook voert myBrand een aantal projecten uit, zoals de implementatie van SAP Screen Personas. Momenteel werkt MBI met verschillende datasets, dit is tijdrovend en zorgt voor afhankelijkheid van externe systemen. In de toekomst ziet MBI graag alle gegevens terug in één SAP-omgeving. myBrand gaat hen helpen om dit te realiseren. Door deze plannen kan de IT-afdeling van MBI in de toekomst de business voor zijn met het geven van adviezen, in plaats van de business te volgen.

Dick de Vries, coördinator productie ondersteuning bij MBI: ‘‘myBrand gaf vanaf de eerste kennismaking direct al proactief advies. Daar waren we naar op zoek. Omdat we veel outsourcen zijn we afhankelijk van externe partijen zoals myBrand, daarom is een goede relatie essentieel. Pragmatisme is het uitgangspunt voor beide organisaties. MBI maakt stenen, geen spaceshuttles. Onze gezamenlijke ‘down to earth’ houding, goede klik en het vertrouwen maakt dat de samenwerking zo succesvol verloopt. We hebben het migratietraject als zeer goed ervaren en daarom hebben we myBrand het cijfer 9 gegeven. Ik kijk uit naar een productieve en winstgevende verdere samenwerking.’’

John Timmermans, relatiemanager bij myBrand: ‘‘We zetten zwaar in op customer intimacy, dat is voor ons een leidende factor voor een vruchtbare samenwerking. We zijn daarom erg blij dat er sprake is van een wederzijdse klik en dat MBI voor ons heeft gekozen. We dragen graag een steentje bij aan de realisatie van een volledige SAP-omgeving”.

Over MBI 
MBI produceert esthetische, hoogwaardige en innovatieve betonproducten in drie segmenten. Zo levert MBI Bouw gevelstenen voor de woning- en utiliteitsbouw. MBI Infra levert bestrating en infrastructurele oplossingen voor de wegenbouw en openbare ruimte. En via een landelijk dealernetwerk levert MBI Tuin sierbestrating voor de consumentenmarkt. Als een van de grootste betonproducenten van Nederland biedt MBI ontwerpers en opdrachtgevers een zeer uitgebreid assortiment met ruime keuze, onder andere in textuur, formaat en kleur. Vanuit de productielocaties in Veghel, Kampen, Aalst en Nieuw-Lekkerland (alle in Nederland) en de verkooplocaties in België en Duitsland werken 350 steenmeesters elke dag aan kwalitatief hoogwaardige producten. 

Meer informatie is te vinden op www.mbi.nl