myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, is het eerste lokaal opererende bedrijf in Nederland dat zichzelf ‘SAP Certified in DevOps’ mag noemen. Dit betekent dat bedrijfssoftwareleverancier SAP myBrand erkent als partner die bewezen succesvol DevOps-methodieken toepast. Wereldwijd zijn er veertien partijen met deze certificering, waaronder vier globaal opererende SAP-partners.

Dennis Bruijns, vestigingsdirecteur Geertruidenberg bij myBrand: “We hebben het DevOps-gedachtegoed al lang geleden omarmd. De kern daarvan is: de klant centraal stellen. Onze missie is om de bestgewaardeerde dienstverlener te zijn en daarbij is het van belang om langetermijnrelaties aan te gaan met klanten. We willen de klantbeleving van een 8 naar een 9 brengen.” Daar draagt het werken volgens de DevOps-methodiek volgens hem aan bij. “DevOps stelt ons in staat om de focus te verleggen op constante waardecreatie voor onze klanten. We helpen daarmee klanten zich voor te bereiden op de toekomst.” Om die innovatie mogelijk te maken, zijn de DevOps-teams en professionals van myBrand onderdeel van de organisatie van verschillende klanten.

Het bedrijfsonderdeel Nextmoves, specialist op het gebied van SuccessFactors en SAP HCM, omarmt het gedachtengoed ook. Bob van Rooij, Manager Products bij Nextmoves, zegt: “Door de DevOps-methodieken toe te passen op de ontwikkeling van onze producten kunnen we een bepaalde kwaliteitsstandaard verzekeren.” Kwaliteit zit volgens hem in drie aspecten. “Ten eerste kunnen we via DevOps software ontwikkelen die beter aansluit bij de businessprocessen. Daarnaast hou je bij de ontwikkeling van software al rekening met kwaliteit omdat DevOps uitgaat van het principe ‘you build it, you run it’. Je test daarom al zo vroeg mogelijk in het ontwikkelproces. Tot slot kun je met DevOps veel sneller nieuwe functionaliteit ontwikkelen, releasen en onderhouden. Bedrijven kunnen zich daardoor veel sneller aanpassen aan wat de markt van hen vraagt en worden hierin volledig ontzorgd.”

DevOps whitepaper download SAP ERP

Benieuwd wat DevOps in combinatie met SAP voor jouw organisatie kan betekenen?

Download het whitepaper ‘Snel innoveren op de SAP-landschap met DevOps-aanpak’.

Download