SAP integratie ontmaskerd

SAP Integration

Vaak wordt er gedacht dat je met een SAP integratie oplossing zoals Cloud Integration (CPI) of Process Orchestration (PO) per se met een SAP backend connectie moet maken. “CPI / PO kan toch alleen met SAP praten” is een veelgehoorde misvatting.

In de praktijk is het inderdaad vaak het geval dat je ergens een connectie maakt met een SAP systeem. Dit komt echter ten eerste doordat SAP vaak de spil is in het applicatie landschap en ten tweede doordat een SAP integratie oplossing nagenoeg alleen wordt gebruikt door organisaties die al gebruik maken van SAP. Met andere woorden: daar waar CPI / PO wordt ingezet wordt ook gebruik gemaakt van andere SAP oplossingen, zoals S/4HANA of SuccessFactors

Zowel CPI als PO zijn in staat om met virtueel iedere applicatie gegevens uit te wisselen. Hierbij maakt het niet uit of dit via file (FTP, SFTP), http (REST, SOAP, ODATA, etc.), database, RFC of email gaat. Door deze veelzijdigheid aan connectie mogelijkheden is er geen restrictie om ook twee niet-SAP applicaties met elkaar gegevens uit te laten wisselen. Kan je dus Salesforce koppelen met MS Dynamics via een SAP integratie oplossing? Jazeker kan dat!

Een ander voordeel van deze connectie mogelijkheden is dat het super simpel is om op ieder gewenst moment een andere connectie te configureren. Stel, je wilt het afleveren van een bericht naar applicatie X omzetten van file naar een REST service. Het enige dat je hoeft te doen is het configureren van de REST connectie om deze vervolgens op de plaats van de oude file connectie in te schuiven. Opslaan, activeren en je bent klaar! Wil je toch weer terug naar file? Dan plaats je op dezelfde manier de nog bestaande oude file connectie weer terug. Was alles maar zo simpel als integreren met SAP.

Heb je vragen omtrent dit onderwerp? Stel je vraag dan aan één van onze specialisten en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.