Sligro kiest myBrand als hosting- en supportpartner voor nieuwe SAP Retail-omgeving

SAP ERP Sligro Group

Marktleider in foodservice Sligro Food Group gaat in zee met myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, voor de hosting van haar nieuwe SAP Retail-omgeving. myBrand neemt ook de integrale support op zich.

Van home grown applicaties in eigen datacenter naar regieorganisatie

Sligro Food Group is in Nederland al jaren marktleider in foodservice. Om te kunnen groeien, richt het bedrijf zich op digitale groei en internationale uitbreiding, te beginnen in België. Het bleek een enorme uitdaging om de overgenomen Belgische bedrijven te integreren in de home grown ERP-applicatie die draait op AS/400. Dit was de reden om de processen en het IT-landschap onder de loep te nemen en de IT-strategie te heroverwegen. Sligro Food Group besloot tot een groot transformatietraject op alle fronten: van zelf bouwen naar gebruikmaken van standaardapplicaties; van maatwerk naar standaardsoftware; en van het hele landschap in eigen beheer naar een regie-organisatie.

SAP S/4HANA for Retail als basis

In de nieuwe situatie wordt het merendeel van de processen ondersteund met SAP Retail. myBrand is geselecteerd als partner voor hosting en support. Patrick van Mulken, IT Transformation Lead bij Sligro: “De transitie van zelfbouw en alles in eigen beheer naar een regie-organisatie heeft op alle fronten veel impact. myBrand heeft dat soort verandertrajecten vaker meegemaakt. Het is prettig om die ervaring aan boord te hebben. We voelen met myBrand een goede culturele klik. Het is ook een flexibel bedrijf dat zich makkelijk aanpast aan de situatie. Gegeven de dynamiek waar we in zitten vinden we dat erg belangrijk.”

Dennis Bruijns, vestigingsdirecteur van myBrand: “De culturele waarden en normen van myBrand en Sligro passen goed bij elkaar. We zijn beiden open en eerlijk, gaan uitdagingen niet uit de weg en hebben een pragmatische insteek.”

Inspelen op onverwachte situaties en nieuwe vragen

Die houding was nodig toen Sligro een vraag bij myBrand neerlegde ten aanzien van een te ontwikkelen bestel- en facturatieplatform, waarvoor een aparte SAP-instance moet worden opgezet. Maar ook toen de situatie veranderde door corona wisten myBrand en Sligro elkaar goed te vinden. myBrand toont zich een goede partner door mee te denken met de klant, open te staan voor de veranderende omgeving en hierop te anticiperen.