Toekomstbestendige salarisverwerking in de cloud met SAP EC Payroll

SAP SuccessFactors Employee Central Payroll

HR-afdelingen hebben te maken met steeds meer complexiteit en veranderingen. Dit geldt zeker voor grote organisaties die in meerdere landen actief zijn. Cloudoplossingen bieden organisaties de nodige capaciteit en flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen. Dit geldt niet alleen voor businessprocessen, maar ook voor ondersteunende processen zoals de salarisadministratie. Met een moderne cloudoplossing wordt salarisverwerking eenvoudiger en nauwkeuriger, zowel vandaag als in de toekomst. 

SAP SuccessFactors Employee Central Payroll (ECP) is de cloudoplossing voor salarisadministratie van SAP. Een moderne oplossing als aanvulling op SAP EC voor het tijdig en efficiënt betalen van personeel. Of je nu op zoek bent naar een vervanging voor de on-premise SAP HCM Payroll die je nu gebruikt, of zoekt naar een passende oplossing voor payroll binnen SuccessFactors, met SAP EC Payroll krijg je meer grip op je salarisadministratie. In deze blog lees je meer over de voordelen én over de overstap naar SAP ECP.

Salarisadministratie in de cloud

Over het algemeen is bekend dat cloudoplossingen schaalbaarheid en flexibiliteit bieden. Daarnaast zijn ze eenvoudig te integreren met andere systemen. Als we specifiek kijken naar de voordelen van een payrolloplossing in de cloud, dan is een groot voordeel dat het een stuk eenvoudiger wordt om te voldoen aan wet- en regelgeving. De leverancier van de oplossing zorgt er immers voor dat de oplossing altijd up-to-date is en voldoet aan de nieuwste wetten en regels. Hierdoor heb je daar zelf bijna geen omkijken meer naar. Voor medewerkers is het grote voordeel dat ze altijd en overal toegang hebben tot informatie over hun salaris en bedrijfsauto.

De kracht van Employee Central Payroll

Employee Central Payroll (ECP) is de internationale payroll module voor SuccessFactors. ECP levert een flexibele payroll waarin bedrijfsspecifieke regelingen geconfigureerd kunnen worden. Daardoor hoeven ook bestaande gebruikers van SAP HCM Payroll niet in te leveren op functionaliteit.

Door het toevoegen van de Payroll Control Center (PCC) kunnen de periodieke payroll activiteiten direct vanuit SuccessFactors worden gestart, waarbij de gebruiker stap voor stap door de benodigde activiteiten wordt geleid. Dit alles wordt weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Hiermee kun je daarnaast vooraf alle controles uitvoeren die je in de on-premise Payroll pas achteraf doet. Via PCC krijg je ook een stuk Audit Trail waarmee uitgevoerde activiteiten stuk voor stuk worden gelogd. Dit maakt het proces zeer transparant.

Door dit alles ben je in staat om de salarisverwerking naadloos te laten aansluiten op andere HR-processen. Zo beschik je als organisatie over één platform waarbinnen je de HR-workflow kunt stroomlijnen. Dit zorgt voor het automatiseren en versnellen van processen, het verkleinen van risico’s en het vereenvoudigen van beheer van salarisadministratie. Ook medewerkers beschikken op deze manier over één omgeving waarbinnen ze al hun persoonlijke informatie en hun loonstrook in één profiel kunnen terugvinden.

Overstappen naar Employee Central Payroll

De kans is groot dat je op dit moment de on-premise SAP HR-module gebruikt voor onder andere je salarisadministratie. De verwachte einddatum in 2027 hiervan is echter in zicht. Een voor de hand liggende stap is om over te stappen naar SuccessFactors, maar daar zit geen payrolloplossing in. Dat probleem is met ECP verholpen. Een ander scenario is dat je op dit moment gebruikmaakt van een payrolloplossing van een andere partij, maar dit ook graag belegt binnen SuccessFactors.

Overstappen met myBrand Conclusion

Of je nu vanuit situatie 1, situatie 2 of een nog andere situatie wil overstappen naar ECP, bij myBrand Conclusion ben je aan het juiste adres voor advies en implementatie. De overstap kan een goede reden zijn om bestaande HR-processen eens onder de loep te nemen. Is het nodig om alles te blijven doen zoals je altijd deed? Of zit er nog ergens mogelijkheid voor verbetering? Dit is iets waar wij je met onze jarenlange ervaring in HR goed bij kunnen helpen. We kennen de processen en de oplossing waar je naartoe wil, en helpen graag om deze twee perfect op elkaar te laten aansluiten. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een schone implementatie, omdat je hier als organisatie uiteindelijk het meeste voordeel mee behaalt.

Zekerheid boven snelheid

Kiezen voor een nieuwe oplossing lijkt altijd een grote en impactvolle stap. Het goede nieuws is dat de payrolloplossing SAP is en blijft. Dus als je al je salarisadministratie al in SAP doet, is de verandering heel behapbaar. En als je nu met een andere payrolloplossing werkt, maar al bekend bent met SAP, voelt het als thuiskomen. Uiteraard is het belangrijk dat alles tot in de puntjes goed wordt geregeld; het gaat immers wel om het uitbetalen van medewerkers. Software-implementatie is echter onze tweede natuur, dus daarin nemen we je volledig bij de hand. Pas als we zeker weten dat alles goed is geregeld, worden salarissen voor het eerst uitbetaald via de nieuwe oplossing.

Nick van IJzeren SAP SuccessFactors consultant

Nick van IJzeren
SAP SuccessFactors consultant bij myBrand Conclusion

Roderick Peters

Roderick Peters
SAP HCM consultant bij myBrand Conclusion

Roland Blommerde

Roland Blommerde
SAP HCM consultant bij myBrand Conclusion