Trespa verbetert informatie-uitwisseling van afdeling administratie tot in fabriek

TRESPA

Trespa, producent van Trespa®-platen, doet een beroep op de kennis en kunde van myBrand voor verregaande integratie van het SAP ERP-systeem en het eigen Manufacturing Execution Systeem, MES. De informatie-uitwisseling en samenwerking van diverse afdelingen, van administratie tot in fabriek, wordt hierdoor sterk verbeterd. Voor de integratie maakt myBrand gebruik van SAP Process Orchestration (PO). Hierdoor wordt met deze optimalisatie tevens invulling gegeven aan de mobielgeoriënteerde gebruikerswensen.

De PO-omgeving ondersteunt het volledige inkoop- en verkoopproces, van order tot en met aanleveradvies en facturatie. Dit proces is dankzij de integratie ook via mobile devices te benaderen. Bovendien is de informatie-uitwisseling van applicatie tot applicatie geoptimaliseerd, waardoor ‘one single point of truth’ ontstaat. De IT-afdeling heeft de beschikking tot betere monitoringopties. Dankzij het monitoringdashboard worden de processen end-to-end gemonitord en behoort op meerdere systemen aanloggen tot het verleden.

“myBrand beschouwen wij als de flexibele schil van onze IT-afdeling”, aldus Rob Peeters, teamleader application management bij Trespa. “Ondanks dat wij altijd op zoek zijn naar getalenteerde IT-specialisten, kunnen we ons vaste team niet onbeperkt uitbreiden. Voor grootschalige optimalisaties als deze is het heel prettig om een beroep te kunnen doen op een partij die je goed kent. Een verstoring in de integratielaag zou desastreus zijn voor Trespa, maar met de experts van myBrand hoeven we ons hier geen zorgen om maken. Zij zijn altijd gericht op de beste oplossing en zetten de klant centraal.”

“Onze samenwerking gaat jaren terug en dat werpt zijn vruchten af”, vertelt John Timmermans, relatiemanager bij myBrand. “We zijn feilloos op elkaar ingespeeld en weten waar we elkaar kunnen versterken. Onze ervaring met SAP PO kwam bij Trespa goed van pas. Door gebruik te maken van deze moderne technologie legt Trespa een stevige basis voor de toekomst.”