Kennis

Wat is SAP SuccessFactors?

Zet jouw werknemers centraal in alles wat je doet

SAP SuccessFactors
Dirk Castelijns SAP HR SuccessFactors

Dirk Castelijns
HR Expert bij myBrand Conclusion

SAP SuccessFactors, dat sinds 2012 een belangrijk onderdeel is van de SAP Cloud suite, is een vooraanstaande aanbieder van cloud-HXM (Human Experience Management): de nieuwe benaming voor een HR ervaring waarin de mens meer dan ooit centraal staat. Met de SAP SuccessFactors HXM-suite bied je jouw werknemers ervaringen die afgestemd zijn op hun individuele behoeften en die hen motiveren om optimaal te presteren.

Waarom SAP SuccessFactors

Bedrijven van elke omvang gebruiken SAP SuccessFactors Human Experience Management om hun HR-strategieën te transformeren en uit te breiden. Met de HXM-suite kun je jouw personeel vinden, ontwikkelen en managen. Het biedt daarnaast mogelijkheden om onder meer feedback te combineren met operationele data om inzicht te krijgen in hoe mensen zich voelen en waarom – en op basis daarvan uitzonderlijke werknemerservaringen creëren.

Medewerkers zijn de business en het doel

Van begin af aan weten wij dat onze werknemers een salaris niet als de enige ROI beschouwen. Hun ervaring is wat ertoe doet. Dus om beter zaken te doen, moeten we de business verbeteren. We kiezen ervoor te investeren in mensen, omdat we weten dat hun ervaringen doorwerken op onze klanten – en uiteindelijk op het succes van onze onderneming.

Wanneer je kiest voor SAP SuccessFactors met myBrand

SAP SuccessFactors is in 2001 opgericht in San Francisco en maakt sinds 2012 deel uit van SAP. Het is een van de grootste leveranciers van HCM-cloudsoftware ter wereld. Het is bijna overbodig om te vermelden dat jouw organisatie hiermee een enorme hoeveelheid ervaring binnen haalt en daarmee een grote stap zet om de business te verbeteren.

Internationaal zijn er op dit moment meer dan 7.000 klanten die werken met SAP SuccessFactors. Deze bedrijven samen hebben meer dan 120 miljoen gebruikers op SAP SuccessFactors die verdeeld zijn over meer dan 200 landen. Ook jullie bedrijf zou een zeer betrouwbare oplossing kunnen krijgen met een bewezen staat van dienst. Het is niet voor niets dat analisten als Gartner en IDC SAP SuccessFactors producten voor Core HR & Talent Management consequent al meer dan 10 jaar beoordelen als het allerbeste in de markt.

Specifieke ontwikkeling

Een belangrijk kenmerk van een cloud applicatie is dat er mogelijk beperkingen zijn binnen de rijke standaard functionaliteit, waardoor er mogelijk wel eens “iets niet kan”. Dit in tegenstelling tot de traditionele on-premise systemen, waar maatwerk veelvuldig werd toegepast. Door dit in te perken is er echter voor gezorgd dat upgraden naar een nieuwe release een volledig nieuwe ervaring is. Het platform gaat altijd mee naar een nieuwe versie en veel functionaliteiten kan je als klant zelf activeren indien gewenst.

SAP SuccessFactors heeft  tevens een fors aantal native selfservice tools om de SAP SuccessFactors standaard oplossing uit te breiden en naar de eigen hand te zetten. Zonder de systeemcode aan te passen kan op deze manier gerealiseerd worden:

  • Minder afhankelijkheid van IT met oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor HR-systeembeheerders en zakelijke gebruikers
  • Ontwikkeling op basis van best practices
  • Maken en bewerken van nieuwe objecten via een guided workflow
  • Lagere kosten met de native SAP SuccessFactors tools zonder extra licentiekosten

Ook daadwerkelijk zelf ontwikkelen van programmatuur, ook wel Extensies genoemd, behoort tot de mogelijkheden van SAP SuccessFactors. Dit kan door middel van het SAP Cloud Platform. Je innoveert HR bedrijfsprocessen op een flexibele wijze in de Cloud met een directe integratie in SuccessFactors. Ook myBrand heeft hier toepassingsmogelijkheden voor gevonden, meer hierover lees je op onze pagina: Producten, waar meer toegelicht wordt rondom bijvoorbeeld ons Digitaal Personeelsdossier of Document Generator.

HR van 2020 naar 2030

Wij vinden het belangrijk dat er een waarheidsgetrouw beeld is van waar human resources anno nu om draait. Daarnaast zijn we benieuwd hoe de mensen van de werkvloer aankijken tegen trends en hoe ze verwachten dat hun vak ontwikkelt. Dat is precies wat we hebben onderzocht en wat je in deze rapportage kunt lezen.

  • Krijg inzicht in human resources anno nu
  • 300+ respondenten Nederlandse HR-professionals
  • Human resources in coronatijd
  • Verwachte human resources trends 2030
Download onderzoeksrapport

Core HR

Employee Central

Employee Central is het personeelsinformatiesysteem inclusief ESS/MSS Functionaliteiten van de SuccessFactors suite. Het kan eventueel worden uitgebreid met een Cloud Payroll oplossing of integreren met uw huidige payroll provider/oplossing. Onderscheidend is dat alle wijzigingen in stamgegevens en mutaties op salarisgebied reeds worden ingevoerd via Employee Central en dat puur alleen de salarisverwerking gebeurt in het salarisadministratiepakket. Met Employee Central kunnen gebruikers medewerkers- en organisatiegegevens bekijken, onderhouden, controleren en rapporteren. Actie-gebaseerde transacties, workflows en HR-processen zijn beschikbaar om de dagelijkse HR-operaties en -activiteiten volledig te beheren voor alle medewerkers. Daarnaast werkt Employee Central automatisch wijzigingen in alle lokale wet- en regelgeving bij. Hierdoor is dit product uitermate geschikt voor nationaal of internationaal opererende organisaties. Employee Central wordt geleverd met meer dan 80 lokalisaties en in 42 talen.

Employee Central Payroll

Employee Central Payroll is de internationale payroll module voor SuccessFactors. Met Employee Central Payroll automatiseert en versnelt de verwerking, verkleinen de risico’s en vereenvoudigt het beheer van de salarisadministratie. Nextmoves kan organisaties zowel nationaal als internationaal ontzorgen met de implementatie. Daarnaast is het tevens mogelijk de payroll werkzaamheden aan ons uitbesteden, zodat je kunt doen waar je goed in bent.

Products

Daar waar de standaard software niet toereikend is, ontwikkelt Nextmoves verder! Wij ontwikkelen SuccessFactors Products op het SAP Cloud Platform. Met onze Products zoals Document Generator en Digitaal Personeelsdossier optimaliseren wij HR processen en wordt dubbele invoer voorkomen. Meer te weten komen over de verschillende myBrand Products?

Bekijk alle myBrand Products

Talent Solutions

Recruiting

HR professionals hebben ondersteuning nodig om hun werving- en selectieproces te verbeteren om zodoende talent van wereldklasse te werven. Onze oplossingen voor werving bevatten een compleet marketingplatform inclusief gebruiksvriendelijke beheertools voor social media en mobiele toepassingen. Dit allesomvattende wervingssysteem helpt bedrijven bij het vinden van geschikte medewerkers, het verhogen van de betrokkenheid van kandidaten en het analyseren van de effectiviteit van wervingsprogramma’s.

Onboarding

Onboarding is, kort samengevat, het reeds beginnen met inwerken van je nieuwe medewerker vanaf het moment dat het arbeidscontract is getekend. Via Onboarding krijgen nieuwe medewerkers voordat het contract start en in de eerste periode van indiensttreding snel toegang tot de benodigde gegevens voor deze belangrijke periode. Daarnaast kunnen nieuwe medewerkers belangrijke informatie controleren en aanvullen, zodat op de eerste werkdag alle gegevens actueel zijn. Denk hierbij aan verplichte diploma’s die moeten worden aangeleverd, een laptop die klaar moet staan, inschrijving voor de eerste introductiedag en training(en).

Learning

Medewerkers gaan hun leertraject in met verschillende verwachtingen en stijlen. SuccessFactors Learning zorgt voor een mix van formeel, informeel, sociaal en uitgebreid leren. Onze holistische Learning oplossing bevat onder meer contentbeheer, rapportages en analytische mogelijkheden waardoor gegevens over opleiding, werk en werknemer prestaties kunnen worden gecombineerd ten behoeve van het optimaliseren van het rendement uit opleidingen

Performance & Goals

Het effectief beheren van de prestaties van medewerkers is nog nooit zo belangrijk geweest. Organisaties hebben tegenwoordig te maken met hevige concurrentie als het gaat om talent op de arbeidsmarkt. SuccessFactors Performance & Goals helpt organisaties om de strategie en de doelen op één lijn te brengen en de prestaties van de medewerkers continu te verbeteren.

Compensation

Goed ontworpen en goed uitgevoerde compensatie strategieën, waaronder belonen-naar-prestatie, kunnen het verschil betekenen tussen het vasthouden van fantastische medewerkers en serieus ondermaats presteren. Met Compensation optimaliseert u uw budget snel en eenvoudig en legt u een duidelijk verband tussen prestaties en beloning.

Succession & Development

Robuuste, proactieve opvolgingsplanning kan de continuïteit waarborgen wanneer een belangrijke medewerker vertrekt of wanneer nieuwe organisatiedoelen het nodig maken vaardigheden opnieuw te verdelen. Door bedrijven te helpen continu talent op elk niveau te identificeren, te ontwikkelen en vast te houden, kan SuccessFactors bijdragen aan het bouwen van een sterk en evenwichtig personeelsbestand te bouwen, waarbij het beste wordt gehaald uit bestaand talent.

Analytics Solutions

People Analytics

People Analytics, een product van SAP Analytics Cloud, is ingebed in SuccessFactors. People Analytics levert business intelligence, planning en predictive mogelijkheden binnen één omgeving. People Analytics brengt data tot leven door op zeer fraaie wijze de organisatiegegevens te presenteren. Ook is het met People Analytics mogelijk om cross-suite rapportages te creëren, gebaseerd op live transactionele data in de SuccessFactors suite. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van Recruiting en Onboarding data.

Lees verder

Workforce Analytics

Workforce Analytics helpt bedrijven bij het identificeren van trends, bij het begrijpen van de onderliggende oorzaken en variabelen, en bij het beslissen wat ermee gedaan wordt. Wij combineren belangrijke talentgegevens met informatie uit systemen van derden, waardoor een compleet plaatje van het personeel ontstaat. Met behulp van Workforce Analytics gegenereerde gegevens en inzichten kunnen organisaties met vertrouwen handelen wanneer ze strategische personeelsinitiatieven ontwikkelen.

Workforce Planning

Personeelsplanning wordt steeds belangrijker nu de vergrijzing toeslaat en de kans op tekort aan talent een niet denkbeeldig risico wordt. Effectieve planning tools zoals de tools van SuccessFactors kunnen bedrijven helpen personeelsverloop te plannen zodat het bedrijf altijd over het juiste talent kan beschikken om de bedrijfsstrategie uit te kunnen voeren.

Recente verhalen

Events Kennis Klantverhalen Nieuws

Nieuws

NPROXX kiest myBrand Conclusion als partner voor overstap naar SAP S/4HANA Cloud Public Edition

NPROXX, toonaangevend leverancier van oplossingen voor waterstofopslag, is bezig met het verhuizen van de on-premise...

Lees meer

Klantverhalen

Succesvolle OutSystems-app CB Healthcare nu ook beschikbaar voor mobiel

CB Healthcare is specialist in logistiek voor health- en care-producten. De organisatie levert slimme, gebruiksvriendelijke...

Lees meer

Nieuws

Laagdrempelig kennismaken met SAP Signavio: myBrand Conclusion lanceert proof of value

Met trots kondigen we vandaag onze gestandaardiseerde proof of value aanpak rondom SAP Signavio aan....

Lees meer

Kennis

Partnerschap OutSystems: kwaliteit als gemeenschappelijke deler

2023 was een topjaar voor het partnerschap tussen myBrand Conclusion en OutSystems. myBrand Conclusion gehaalde...

Lees meer

Kennis

Toekomstbestendige salarisverwerking in de cloud met SAP EC Payroll

HR-afdelingen hebben te maken met steeds meer complexiteit en veranderingen. Dit geldt zeker voor grote...

Lees meer

Kennis

Op weg naar duurzaamheid: strategie, hardware en proces onder de loep

Een gemiddeld datacenter verbruikt drie megawattuur stroom per jaar. Dat gaat gepaard met een jaarlijkse...

Lees meer