Zo pak je de torenhoge werkdruk op de HR-afdeling aan

Werkdruk SAP ERP HR aanpakken-doe-je-zo

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Zo ziet een dag in het leven van veel HR-professionals eruit. In ons onderzoek komt naar voren dat maar liefst drie op de tien HR-professionals een te hoge werkdruk ervaart. Een stip op de horizon? Die zien veel HR-professionals nog niet. Zo wil een kwart van de professionals het werk efficiënter doen, maar weet simpelweg niet hoe. Toch kan het heel anders! Ik zie kansen om met de torenhoge werkdruk aan de slag te gaan. In deze blog neem ik je mee in de kansen van digitale ontwikkelingen bij het aanpakken van de werkdruk.

Een salarisstrookje hier en een bruiloft daar

Van het invoeren van een aanpassing in de persoonlijke gegevens vanwege een bruiloft tot het versturen van een salarisstrook: vooral dit soort eenvoudige zaken nemen vaak kostbare tijd in beslag. Uit ons onderzoek blijkt dat een op de drie HR-professionals vooral druk is met eenvoudige en repetitieve taken. Dit is zonde: het neemt niet alleen kostbare tijd in beslag, maar vergroot ook de kansen op fouten of misverstanden. Door deze veelvoorkomende werkzaamheden te automatiseren creëer je meer lucht voor de HR-afdeling. Zo kan een werknemer zelf zijn of haar burgerlijke staat aanpassen of eigen loonstroken inzien.

Meer lucht nodig in arbeidsmarkt van nu

En meer lucht? Dat is keihard nodig. Een hoge werkdruk is riskant: het brengt het risico op uitval met zich mee. Dat is, zeker in de krappe arbeidsmarkt van nu, niet wenselijk. In ons onderzoek komt naar voren dat drie op de tien HR-professionals op dit moment met een personeelsuitdaging te maken heeft. Het is dan ook hoog tijd om wakker te worden. Met het automatiseren van eenvoudige en veelvoorkomende handelingen maak je niet alleen handen vrij maar oefen je ook invloed uit op het takenpakken van HR. Wanneer er minder uitvoerende werkzaamheden zijn, heeft HR meer tijd om strategische werkzaamheden op te pakken. Met een aantrekkelijk takenpakket kan je jezelf mooier en sterker positioneren op de arbeidsmarkt: met een strategisch takenpakket kan je nieuw talent simpelweg meer uitdaging beiden. Door te automatiseren pak je niet alleen de werkdruk aan van de HR-werknemers van vandaag, maar investeer je ook in het aantrekken van de HR-talenten van morgen.

 

SAP HR trends nu en Straks 2022 onderzoek
Onderzoeksrapport

HR, nu en straks

Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen in HR! Dit online onderzoek werd eind 2021 afgenomen onder 512 Nederlandse HR-professionals; evenredig verdeeld over de sectoren en samen representatief voor het HR-werkveld in Nederland. Alle deelnemers zijn tussen de 18 en 67 jaar oud en werken bij organisaties uiteenlopend van minder dan 25 tot meer dan 2.500 medewerkers. 

Downloaden

HR tot bloei bij digitale transformatie

Met de handen vrij van eenvoudige taken ontstaat er ruimte voor aandacht voor de ambitie en ontwikkeling van werknemers. Een taak die veel HR-professionals aanspreekt. Door het automatiseren van uitvoerende werkzaamheden groeit de HR-professional in een andere, meer toekomstgerichte rol: de rol van coach. Hierbij focust de HR-professional zich op het ondersteunen van werknemers in de persoonlijke ontwikkeling. Door te automatiseren maakt HR een verdiepingsslag: de primaire taak is het motiveren van werknemers om het allerbeste uit zichzelf te halen.

Dat klinkt toch een stuk leuker en uitdagender dan het invoeren van aanpassingen in persoonsgegevens of het versturen van loonstroken? Dat vind ik ook. Ik daag je uit om ook de HR-afdeling van jouw organisatie tot bloei te laten komen. Pak de torenhoge werkdruk in het HR-werkveld aan en investeer in het HR-talent van morgen. Maak een stap naar een strategische partner die klaar is voor de toekomst. Meer weten over werkdruk op HR-afdelingen? Of nieuwsgierig naar onze andere ontdekkingen? Duik de diepte in en download ons volledige onderzoek hier.

Jeroen de Bruijn

Jeroen de Bruijn
HR Expert bij myBrand
Let's connect