Een OutSystems Grafisch Planboard dat naadloos integreert met SAP

Outsystems planning SAP pm integration

Plannen is één van de lastigste en meest tijdrovende onderdelen binnen een organisatie. Het gehele proces kan soms wel dagen in beslag nemen en uiteindelijk kan het dan vaak alsnog niet netjes worden weergegeven. Het wordt uitvergroot, uitgeprint en opgehangen om vervolgens met pen of stift allemaal wijzigingen door te voeren. Natuurlijk willen organisaties dan ook nog eens een naadloze integratie met hun bestaande SAP-systeem. Dit maakt het algehele proces niet eenvoudiger.

Planboard binnen SAP

Voor het gehele planproces heeft SAP een grafische interface bedacht voor het inplannen van mensen (resources) en orders. Het planboard binnen SAP werkt functioneel, zoals alles binnen SAP, prima. De data is meteen beschikbaar vanuit het huidige SAP systeem van de organisatie en wordt ook direct weer in SAP opgeslagen. Het grootste nadeel, ook zoals meerdere zaken binnen SAP, is dat het gehele proces er niet gebruiksvriendelijker op wordt. Er wordt eigenlijk teveel op het scherm getoond maar wat de gebruiker uiteindelijk nodig heeft, is lastig terug te vinden. Daarnaast is het grafische planboard van SAP niet eenvoudig aan te passen naar de specifieke wensen van de klant. En is de performance (snelheid) van het planboard niet optimaal.

planning board sap pm.png

Grafisch Planboard in OutSystems

De kracht van OutSystems is de naadloze integratie met SAP.  Door dit te combineren kan een mooier Grafisch Planboard ontwikkeld worden, waarin de gebruiker op een gebruiksvriendelijke manier zijn/haar planningsproces volledig uit kan voeren.

In OutSystems worden de order gegevens vanuit SAP opgehaald met OData services of BAPI’s. Vervolgens worden deze geladen en getoond op het Grafisch Planboard. Medewerkers kunnen moeiteloos worden ingepland of verwijderd middels drag-and-drop functionaliteit. Bestaande order planningen kunnen worden aangepast en nieuwe afspraken kunnen worden ingepland. Al deze wijzigingen in het Grafisch Planboard zullen realtime worden doorgezet naar SAP zodat er te allen tijde een consistente weergave zal zijn, zowel vanuit SAP als in het Grafisch Planboard, en alle gegevens worden vervolgens teruggeplaatst in SAP en dit alles met een zeer hoge performance.

OutSystems SAP Project management

Standaard basis functionaliteiten binnen het Grafisch Planboard zijn o.a.:

 • Inzicht in de onderlinge forward scheduling afhankelijkheid van de order (positie) (SAP configuratie afhankelijk);
 • Diverse filters toepassen op organisatorische elementen zoals:
  • Werkplek;
  • Locaties of Standplaats;
  • Groep van medewerkers (Afdeling);
 • Verschillende plan views:
  • Week;
  • Maand;
  • Jaar;
 • Downloaden van planning views;
 • Uitprinten van planning views;
 • Mogelijkheid tot opname van functionele backoffice stuur functionaliteit;
 • Autorisatie op elk gewenste organisatorisch element.
sap grafisch planbord outsystems

 

Naast een zeer overzichtelijk en rustig ogend Grafisch Planboard heeft men tevens inzicht in de resource allocaties. Deze view geeft een directe inzage van de (nog) beschikbare resource capaciteit en inzet op order (positie) allocatie.

Deze basis functionaliteit kan desgewenst worden uitgebreid met mogelijk andere klant specifieke functionele proces wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.