Wat is SAP Screen Personas?

SAP Screen Personas 3

SAP Screen Personas 3.0 is een softwareproduct dat is inbegrepen bij een standaard SAP ERP-licentie. SAP Screen Peronsas is een oplossing waarmee je SAP-schermen kunt personaliseren, bedrijfsprocessen kunt automatiseren en deze kunt uitvoeren op een smartphone, tablet of desktop. Het biedt een eenvoudige drag and drop-benadering om snel en eenvoudig ERP-transacties in SAP ECC of SAP S/4HANA te transformeren in moderne UI5-apps. Met deze automatiseringstools kun je binnen enkele weken een naadloze gebruikerservaring creëren en live gaan met SAP Fiori-geïnspireerde schermen.

Deze aanpassing gebeurt via zogenoemde flavors, die aangemaakt worden binnen SAP Screen Personas. Een flavor stelt de gebruiker in staat om de lay-out van het scherm te wijzigen, onnodige elementen te verbergen, aangepaste elementen toe te voegen en toetsaanslagen en andere acties van gebruikers te automatiseren.

SAP Screen Personas roles

Deze applicatie is toegankelijk voor gebruikers met de volgende standaard geleverde gebruikersrollen:

1. Consument rol (of transactie gebruikers)
Deze gebruiker kan alle door een beheerder toegewezen smaak (en) selecteren en uitvoeren.

2. Editor-rol (of smaakontwikkelaars)
Deze gebruiker kan smaken bekijken, toevoegen, maken, bewerken, delen of verwijderen met behulp van de Flavor Manager. Bovendien heeft de Editor-rol toegang tot het maken en bewerken van thema’s. Deze gebruiker heeft echter de juiste machtigingen nodig van de beheerder om deze acties uit te voeren.

3. Beheerdersgebruikers (beheerders-gebruikers)
Deze gebruiker heeft toegang tot alle SAP Screen Personas-functies, beheert de backend-bewerkingen zoals Gebruikers en Rollen, Transports, Flavours, Thema’s, Sjablonen en andere beheertaken, naast het kunnen uitvoeren van alle functies van de Editor Role.

Slipstream engine

De Slipstream engine van SAP Screen Personas is een UI5-toepassing die in een browser wordt uitgevoerd.  De Slipstream engine is een onderdeel van SAP Screen Personas 3.0 en is een complete end-to-end mobiele ontwikkelomgeving. De editor voor SAP-schermpersonages bevat een mobiel voorbeeldvenster met een lijst met alle meest voorkomende devices.

Als u ervoor kiest om de Slipstream engine in de SAP Fiori Client te gebruiken, krijgt u toegang tot ondersteunde systeemeigen mogelijkheden, zoals camera (voor scannen van streepjescodes), GPS (locatieservices), agenda en contacten. U kunt de beveiliging zo nodig instellen om toegang tot deze systeemeigen apparaat mogelijkheden toe te staan of te blokkeren.

SAP Slipstram engine personas SAP Slipstram Engine

 

SAP Screen Personas architectuur

SAP Screen Personas 3.0 wordt geïnstalleerd op de backend, zoals u kunt zien in onderstaande afbeelding.  Voor de installatie kunt u de transactie SAINT of de Maintenance Optimizer. Het idee van SAP Screen Personas was om op de basis-schermen van SAP blijven, om ze niet te veranderen en het systeem zo veel mogelijk onaangetast te laten.

SAP Screen Personas 3 architecture

Zoals je op de afbeelding kunt zien is er een component genaamd DYNP. De DYNP is een component dat de verschillende schermen genereert die u krijgt te zien in uw systeem. Dus welke GUI u ook gebruikt om verbinding te maken met het systeem, de gegevens worden altijd gegenereerd door de DYNP.

Dus wanneer u een scherm benaderd vanuit SAP Screen Personas, ontvangt de DYNP een signaal waarbij ontdekt wordt dat jouw specifieke systeem SAP Screen Personas heeft draaien. Vervolgens kijkt de DYNP in de database van SAP Screen Personas en kijkt of er scherm wijzigingen aanwezig zijn, die zijn uitgevoerd met SAP Screen Personas. Bijvoorbeeld informatie dat is toegevoegd op de schermen of dat er juist bepaalde elementen zijn verborgen.

System requirements

SAP Screen Personas 3.0 SP8 werkt op verschillende systeem versies van SAP S/4HANA tot sommige oudere versies van SAP:

Basis Minimum Service Pack Additional Notes Required? Supported Kernels
S/4HANA all No 749+
750 All No 745, 749
740 SP03 Yes 745, 749
731 SP07 Yes 722
702 SP09 Yes 722
701 SP10 Yes 722
700 SP25 Yes 722

Support strategy

SAP Screen Personas 3.0 wordt ondersteund tot ten minste 31 december 2023. Deze voortschrijdende 5-jarige ondersteuning is hetzelfde als S/4HANA. Dit is minimaal vijf jaar na het verschijnen van dit servicepack, afgerond op het einde van het kalenderjaar. SAP ondersteunt zowel de huidige als de twee vorige Service Packs. Wat betekent dit voor jou?

  • SP08 ontvangt continue innovatie
  • SP07 krijgt belangrijke fixes
  • SP06 ontvangt noodfixes
  • SP05 en eerder zullen niet langer worden ondersteund

Vragen over SAP Screen Persona’s? Stel je vraag aan een specialist door onderstaand contactformulier in te vullen.

myBrand SAP Consultancy

4,9  sterren – 7 Google reviews
Venestraat 1 Geertruidenberg, NL 4931BM

0162 571 535www.myBrand.nl